Švajcarska kriptovaluta ulaže 200.000 evra u fudbalski klub iz Srbije

CaizCoin iz Švajcarske novi sponzor FK Novi Pazar

BiznisHi-techInvesticijeSrbijaVesti

3.2.2022 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CaizCoin iz Švajcarske novi sponzor FK Novi Pazar CaizCoin iz Švajcarske novi sponzor FK Novi Pazar
Kriptovaluta iz Švajcarske CaizCoin novi je sponzor FK Novi Pazar, člana Superlige Srbije koji nakon uspostavljene saradnje očekuje velika ulaganja u budućnosti. Fudbalere i... CaizCoin iz Švajcarske novi sponzor FK Novi Pazar

Kriptovaluta iz Švajcarske CaizCoin novi je sponzor FK Novi Pazar, člana Superlige Srbije koji nakon uspostavljene saradnje očekuje velika ulaganja u budućnosti.

Fudbalere i stručni štab Novog Pazara čeka vrlo neizvesna borba za opstanak u Superligi, posebno posle ne baš impresivnog jesenjeg dela sezone i samo 17 osvojenih bodova. Međutim, imaće Pazarci dodatni motiv u drugom delu prvenstva, i što je za njih najvažnije, imaće finansijsku stabilnost, piše portal Kamatica, a prenosi B92.

Novi Pazar je, kako su saopštili iz Upravnog odbora kluba, potpisao najveći sponzorski ugovor. Kompanija iz Švajcarske, CaizCoin, koja se bavi trgovinom istoimene kriptovalute, odlučila se da investira novac u Novi Pazar. Nezvanično, klub kraj Jošanice će na ime sponzorstva dobijati više od 200.000 evra, što je vrlo lepa suma za srpske prilike.

Kompanija CaizCoin je već prisutna u fudbalskim vodama gotovo na svim meridijanima. Reč je o kompaniji koja sponzoriše špansku La Ligu, Bundesligu, tursku Superligu, a sada su se ljudi iz te firme odlučili za proboj na balkansko tržište. CaizCoin je već sponzor sarajevskog Željezničara, a u Srbiji je izabran Novi Pazar.

Pre potpisivanja sponzorskog ugovora pored finansijskih detalja precizirane su i druge obaveze obe strane. Novi Pazar će zbog velikog ulaganja CaizCoina promeniti ime stadiona. Stadion kraj Jošanice će biti kompletno brendiran i nosiće ima po već pomenutoj kriptovaluti.

Ugovor je potpisan do kraja takmičarske godine, ali će biti automatski produžen i uvećan za narednu sezonu uz jedan uslov – da Novi Pazar izbori opstanak u Superligi.

„Ovim ugovorom je klub postigao finansijsku stabilnost i mogućnost da se ravnopravno takmiči sa klubovima iz gornjeg dela tabele, a kompanija CaizCoin pouzdanog partnera u razvoju svojih projekata na teritoriji našeg regiona“, rekli su iz Upravnog odbora Novog Pazara.

Iz Novog Pazara su najavili i zvaničnu promociju ugovora tokom februara na stadionu uz dolazak delegacije kompanije CaizCoin.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...