PRIMENA NOVOG DOGOVORA ZA PRIVREDNIKE ZNAČI ISTA PRAVILA SA UJEDINJENIM KRALJEVSTVOM KAO SA eU

Carina od sutra primenjuje tarife u skladu sa sporazumom Srbije i Britanije

SrbijaVesti

19.5.2021 20:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Carina od sutra primenjuje tarife u skladu sa sporazumom Srbije i Britanije Carina od sutra primenjuje tarife u skladu sa sporazumom Srbije i Britanije
Uprava carina spremna je da sutra počne primenu Sporazuma sa Velikom Britanijom, saopšteno je iz ove institucije. Za privrednike obe zemlje početak primena Sporazuma... Carina od sutra primenjuje tarife u skladu sa sporazumom Srbije i Britanije

Uprava carina spremna je da sutra počne primenu Sporazuma sa Velikom Britanijom, saopšteno je iz ove institucije.

Za privrednike obe zemlje početak primena Sporazuma praktično znači povratak kontinuitetu poslovanja. kakav je bio pre izlaska Velike Britanije iz EU, jer je novi Sporazum fokusiran na očuvanje ranijih veza uspostavljenih u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU, formiranje zone slobodne trgovine, očuvanje povlašćenih uslova u trgovini i njenu dalju liberalizaciju. Juče je u Službenom glasniku objavljena i izmenjena Carinska tarifa za 2021. godinu, koja stupa na snagu 20. maja, a koja predviđa i primenu svih carinskih stopa koje su usaglašene Sporazumom.

„U informacioni sistem carinske službe inplementirane su sve izmene predviđene novim Sporazumom, koje se uglavnom odnose na količinska ograničenja za uvoz određenih poljoprivrednih proizvoda, u skladu sa Uredbom o usklađivanju nomenklature Carinske tarife za 2021. godinu Stupanje na snagu ovog sporazuma omogućiće nesmetanu dvosmernu trgovinu u interesu kompanija i potrošača obe države, a prisustvo većeg broja britanskih kompanija u Republici Srbiji svakako će dati dodatni podsticaj njenom ekonomskom razvoju i napretku“, saopštavaju iz Uprave carina.

Tagovi
VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...