Iako je DRI dala dva negativna mišljenja

CEDIS u prošloj godini imao pozitivan bilans oko tri miliona evra

RegionVesti

3.4.2024 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CEDIS u prošloj godini imao pozitivan bilans oko tri miliona evra CEDIS u prošloj godini imao pozitivan bilans oko tri miliona evra
Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) u ovom trenutku ima pozitivan bilans od oko tri miliona evra, kad je u pitanju poslovanje u prošloj godini, saopštio... CEDIS u prošloj godini imao pozitivan bilans oko tri miliona evra

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) u ovom trenutku ima pozitivan bilans od oko tri miliona evra, kad je u pitanju poslovanje u prošloj godini, saopštio je vršilac dužnosti izvršnog direktora kompanije, Vladimir Ivanović.

„Kažem u ovom momentu, jer smo ove godine radili procenu imovine u vlasništvu CEDIS-a, koja će biti značajno uvećana i taj faktor može uticati na ovaj rezultat“, rekao je Ivanović za Vijesti, prenosi Mina.

On je dodao da će vrednost CEDIS-a biti uvećana 25 do 30 odsto, što je oko 100 miliona evra.

Ivanović je objasnio da se ranije duplo negativno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI) odnosi na dve stavke.

„Prva je – 11 miliona EUR bila je 2016. imovina koja je prenesena kao osnivački kapital Elektroprivede CEDIS-u. Ne postoji poreklo te imovine, radi se o našim trafo-stanicama, o nečemu što mi održavamo, plaćamo svake godine uredno naše obaveze, izmirujemo troškove prema državi i nadležnim kompanijiama“, kazao je Ivanović.

On je naveo da je od 2016. takvo stanje tako i da je vrlo interesantno da je DRI sad dala negativno mišljenje, a dosad je bilo uslovno.

Ivanović je rekao da se druga stavka odnosi na stope odloženih poreza. „Stavka je uvedena 2022. godine i oni smatraju da je to uvedeno tada više zbog kompanija koje su strane i koje će na našem tržištu egzistirati. To je u domenu nekih kalkulacija za, u perspektivi ako dođe do nekog otuđenja imovine naše firme ili dođe do gašenja forme, što je u domenu nemogućeg, ili šta bi bilo kad bi bilo“, saopštio je Ivanović.

On je dodao da je Poreska inspekcija četiri meseca ispitivala poslovanje CEDIS-a i da nije našla nijednu zamerku. „Naravno, očekujem i od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da ispita sve do kraja. Dostavićemo sve što traže od nas“, poručio je Ivanović.

CEDIS, kako je rekao, nema dugovanja ni prema državi, ni prema dobavljačima.

Evidentirano je oko 435.000 korisnika, među kojima 80.000 onih koji su eventirani kao nelegalni potrošači.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...