CENA GREJANJA OVE GODINE OSTAJE ISTA Počinju tople probe širom Srbije, najavio Antić

SrbijaVesti

12.10.2020 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

CENA GREJANJA OVE GODINE OSTAJE ISTA Počinju tople probe širom Srbije, najavio Antić CENA GREJANJA OVE GODINE OSTAJE ISTA Počinju tople probe širom Srbije, najavio Antić
Cena grejanja ove godine ostaje ista, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i dodao da su u 60 gradova i opština širom... CENA GREJANJA OVE GODINE OSTAJE ISTA Počinju tople probe širom Srbije, najavio Antić

Cena grejanja ove godine ostaje ista, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i dodao da su u 60 gradova i opština širom Srbije sistemi spremni za početak grejne sezone i da od ganas gotovo u svim sredinama kreću tople probe.

„Veliki posao je urađen tokom leta. Više od 6.000 megavata instalisanih kapaciteta u toplanama širom Srbije su remontovani. Mreža u toplanama širom Srbije, između 2.500 i 3.000 kilometara mreže, dovedena je u red i to je zaista veoma kompleksan proces“, naveo je Antić i istakao da su nabavljeni energenti i da je sve spremno za početak grejne sezone.

Foto: Pixabay.com

Naveo je da su od 1. oktobra obavljene funkcionalne probe i da je u nekim sredinama u Srbiji grejanje već počelo zbog nižih temperatura, te kao primer naveo Novi Sad i Obrenovac.

„Od danas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, a verujemo već u toku sutrašnjeg dana u velikom broju sredina i grejanje, u zavisnosti od temepratura u tim gradovima i opštinama“, rekao je Antić novinarima u Beogradu.

Foto: Pixabay.com

Naglasio je da je energetska situacija u Srbiji potpuno stabilna i da su obezbeđeni svi ključni energenti.

„Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa, oko 80.000 tona mazuta i dodatne količine peleta, biomase, uglja. Svi ti energenti su obezbeđeni ili ugovoreni i omogućiće toplanama stabilan i siguran rad, a građanima tople stanove po cenama koje se neće menjati“, rekao je Antić.

Tagovi
CENA SRBIJA
  • Stefan

    12.10.2020 #1 Author

    Bilo bi lepo da grejanje pojeftini

    Odgovori

  • Sara

    12.10.2020 #3 Author

    Pa stvarno bi bilo najbolje da i to poskupi… na datu situaciju samo to još da nas snađe!

    Odgovori

  • Tina

    12.10.2020 #5 Author

    U skladu sa situacijom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...