Oporavak kineske potražnje i dalje fokalna tačka u trgovanju

Cena nafte se održava iznad 84 dolara

SvetVesti

3.3.2023 09:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Cena nafte se održava iznad 84 dolara Cena nafte se održava iznad 84 dolara
Očekivani rast kineske potražnje i dalje je glavni pokretač naftnih tržišta. Upravo zbog toga, cene nafte su se zadržale iznad 84 dolara. Međutim, trgovci... Cena nafte se održava iznad 84 dolara

Očekivani rast kineske potražnje i dalje je glavni pokretač naftnih tržišta.

Upravo zbog toga, cene nafte su se zadržale iznad 84 dolara. Međutim, trgovci su i dalje zabrinuti zbog prognoza rasta kamatnih stopa u evrozoni, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Na londonskom tržištu cena barela trenutno iznosi 84,59 dolara, dok se na američkom tržištu njena vrednost kreće neznatno iznad 78 dolara, pokazuju najnoviji podaci objavljeni na sajtu OilPrice.

Trgovci su se fokusirali na nagoveštaje oporavka kineske ekonomije nakon ukidanja strogih mera suzbijanja korona virusa.

Aktivnost u kineskoj industriji porasla je u februaru najbržim tempom u više od deset godina, pokazali su podaci objavljeni u srijedu.

Kineski uvoz ruske nafte morem u martu bi trebalo da dostigne rekordni nivo, pa će neke rafinerije iskoristiti priliku da otkupe ovaj energent po nižim cenama.

 • LUKA

  5.3.2023 #1 Author

  Kinezi kao i uvek nadju nacin da sebe osiguraju

  Odgovori

 • FRUIT04

  5.3.2023 #2 Author

  Pa ko bi drugi nego Kinezi, kako je krenuli bice Kina najveca sila.

  Odgovori

 • TATJANA

  7.3.2023 #3 Author

  Oni su već u samom vrhu i pitanje i pitanje da li su već prvi

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...