Monetarna politika SAD i dalje u fokusu trgovaca

Cena barela Brent nafte iznad 83 dolara

SvetVesti

28.2.2023 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Cena barela Brent nafte iznad 83 dolara Cena barela Brent nafte iznad 83 dolara
Cene nafte su na svetskim tržištima u ponedeljak zabeležile pad. Na jutranjem trgovanju, međutim, vrednost ovog energenta ponovo se kreće uzlaznom linijom. Prema poslednjim... Cena barela Brent nafte iznad 83 dolara

Cene nafte su na svetskim tržištima u ponedeljak zabeležile pad. Na jutranjem trgovanju, međutim, vrednost ovog energenta ponovo se kreće uzlaznom linijom.

Prema poslednjim podacima objavljenim na sajtu OilPrice, cena Brent nafte iznosi 83,10 dolara. Vrednost WTI nafte je 76,34 dolara po barelu.

U fokusu trgovaca početkom nedelje i dalje je američka monetarna politika, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Na tržištu strahuju da će centralna banka, nakon podataka o izdacima za ličnu potrošnju u januaru, biti prisiljena da podiže kamatne stope duže nego što se očekivalo kako bi obuzdala inflaciju.

Tako je indeks izdataka za ličnu potrošnju u Sjedinjenim Američkim Državama porastao u januaru 0,6 odsto, trostruko više nego u decembru, što nagoveštava jačanje cenovnih pritisaka.

  • MIŠKOVIĆ

    28.2.2023 #1 Author

    Nafta jeftinija ali ni jedan proizvod nije pojeftini
    Kad je cena rasla svi su podigli cenu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...