Ministarka mihajlović o dve aktuelne teme koje najviše interesuju građane

Cena struje za domaćinstva neće se menjati do proleća, a referendum za Jadar čeka studiju uticaja

SrbijaVesti

25.11.2021 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cena struje za domaćinstva neće se menjati do proleća, a referendum za Jadar čeka studiju uticaja Cena struje za domaćinstva neće se menjati do proleća, a referendum za Jadar čeka studiju uticaja
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ponovila je danas da neće biti promene cene struje za domaćinstva sve do kraja grejne sezone, odnosno do... Cena struje za domaćinstva neće se menjati do proleća, a referendum za Jadar čeka studiju uticaja

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ponovila je danas da neće biti promene cene struje za domaćinstva sve do kraja grejne sezone, odnosno do marta meseca. Gostujući na TV Tanjug, Mihajlović je kazala da je to najčešće pitanje koje Ministarstvo rudarstva i energetike dobija od građana i istakla da je odluka države da cena za domaćinstva ostaje ista.

„U međuvremenu, svakako već ima određenih promena za privredu i industriju, kako njihovi ugovori polako u toku godine ističu, tako EPS razgovara sa svakom kompanijom i pronalazi optimalnu cenu i za EPS i za te kompanije“, rekla je Mihajlović.

Dodaje da država mora da pomogne privredi, jer je, naglašava, veoma značajno da se privreda okrene da koristi gas, a što manje struju, a trenutno je, dodaje, nemoguće da funkcioniše bez te energije.

Ministarka je rekla da će se država potruditi da cena za privredu ne ugrozi njihove proizvode i konkurentost, a samim tim i konkurentost države.

Pored ove informacije, Mihajlović je pomenula i aktuelnu temu o projektu Jadar. Ona je napomenula da se prvo čeka izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu, što će se desiti krajem ove ili početkom sledeće godine.

„Studija će biti javna i ako bude u skladu sa našim i zakonima u EU, građani će na referendumu odlučiti da će se praviti rudnik litijuma“, izjavila je ministarka rudarstva i energetike.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...