hrana i bezalkoholna pića poskupeli za 1,3 procenta

Cene u BiH porasle u septembru 0,9 odsto na mesečnom nivo

BiznisNovacRegionVesti

21.10.2021 16:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cene u BiH porasle u septembru 0,9 odsto na mesečnom nivo Cene u BiH porasle u septembru 0,9 odsto na mesečnom nivo
Potrošačke cene u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) porasle su u septembru u proseku za 0,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, objavio je... Cene u BiH porasle u septembru 0,9 odsto na mesečnom nivo

Potrošačke cene u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) porasle su u septembru u proseku za 0,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Septembarska stopa inflacije na godišnjem nivou beleži rast od 3,1 odsto, prenosi Tanjug.

Odeća i obuća su poskupeli prošlog meseca, u odnosu na avgust, za 8,4 odsto, hrana i bezalkoholna pića za 1,3 procenta, nameštaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za jedan odsto, ostala dobra i usluge za 0,7 procenata, prevoz za 0,5 odsto stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti za 0,2 procenta, a alkoholna pića i duvan za 0,1 procenat.

S druge strane, rekreacija i kultura u FBiH su pojeftinili za 0,3 odsto u septembru, dok se cene u ostalim oblastima nisu menjale.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...