Značajno uvećana trgovina u poslednjih deset godina

Cilj da robna razmena između Srbije i Mađarske dostigne četiri milijarde evra

EURegionSrbijaVesti

7.2.2023 14:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Cilj da robna razmena između Srbije i Mađarske dostigne četiri milijarde evra Cilj da robna razmena između Srbije i Mađarske dostigne četiri milijarde evra
Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je cilj da robna razmena između Srbije i Mađarske dostigne četiri milijarde... Cilj da robna razmena između Srbije i Mađarske dostigne četiri milijarde evra

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je cilj da robna razmena između Srbije i Mađarske dostigne četiri milijarde evra, saopštilo je njegovo ministarstvo.

On je nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom rekao da je po obimu ukupne razmene Mađarska prošle godine bila peti trgovinski partner Srbiji sa 3,65 milijardi evra i ujedno četvrti partner u izvozu koji je iznosio 1,5 milijardi evra.

„U poslednjih deset godina vrednost robne razmene između Mađarske i Srbije je značajno uvećana, a posebno naš izvoz, koji je pre svega vođen rastom izvoza komponenata automobilske industrije“, rekao je Momirović.

Kako je istakao, ekonomske odnose dve zemlje karakterišu kontinuirani rast trgovinske razmene, rast mađarskih investicija u srpsku privredu i zajednički infrastrukturni projekti od regionalnog značaja, kao i da je poslednjih godina uspostavljena značajna saradnja malih i srednjih preduzeća.

„Sastanak smo iskoristili i kao priliku da razgovaramo o narednim koracima kada je reč o uspostavljanju još boljih trgovinskih odnosa Srbije i Mađarske, ali i dodatnom povezivanju naša dva naroda. Preduslov tome je svakako da nastavimo sa izgradnjom zajedničkih infrastrukturnih projekata, ali i da dodatno relaksiramo granične procedure i obezbedimo slobodan protok ljudi i roba na našim graničnim prelazima“, rekao je Momirović.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...