Saradnja mađarske kompanije sa jadranskim naftovodom

MOL ugovorio transport 500.000 tona nafte kroz Janaf

EURegionVesti

10.1.2023 09:02 Autor: Vladimir Jokanović 0

MOL ugovorio transport 500.000 tona nafte kroz Janaf MOL ugovorio transport 500.000 tona nafte kroz Janaf
Jadranski naftovod (Janaf) sklopio je u ponedeljak ugovor sa mađarkom kompanijom MOL o transportu 500.000 tona nafte po principu „puno za prazno“ na deonici... MOL ugovorio transport 500.000 tona nafte kroz Janaf

Jadranski naftovod (Janaf) sklopio je u ponedeljak ugovor sa mađarkom kompanijom MOL o transportu 500.000 tona nafte po principu „puno za prazno“ na deonici Omišalj-Gola za period do 31. marta tekuće godine, kao i ugovor o skladištenju 149.368 kubnih metara sirove nafte.

Prema saopštenju hrvatske energetske kompanije, ovim ugovorima na konkretan način je potvrđen zaključak najviših organa EU, koji su nedavno istakli stratešku važnost Janafa kao dela energetskog čvorišta srednje Evrope, prenosi Poslovni.hr. Prema saopštenju, natavak partnerstva sa kompanijom MOL potvrđuje reputaciju Janafa u širem regionu, gde sarađuje sa najznačajnijim energetskm kompanijama.

Uprava Janafa ističe da će nastaviti sa strateškim planiranjem i da će ulagati napore da bi pravovremeno odgovorila na predstojeće energetske izazove. Rukovodstvo naftovoda očekuje da će 2023. biti još jedna u nizu uspešnih poslovnih godina na zadovoljstvo vlasnika i zaposlenih.

Podsetimo, krajem prošle godine Janaf je sklopio ugovor sa kompanijom NIS o transportu sirove nafte u periodu od 1. januara 2023. do 31. decembra 2024. godine. Prema ovom ugovoru NIS je rezervisao transportne kapacitete Janafa po principu „puno za prazno“ u količini od 6,2 miliona tona nafte.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...