Hrvatskoj kompaniji odobren nastavak izvršavanja ugovora

Janaf nastavlja isporuku nafte za NIS i posle 15. maja

BerzaInfrastrukturaRegionSrbija

22.4.2022 18:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Janaf nastavlja isporuku nafte za NIS i posle 15. maja Janaf nastavlja isporuku nafte za NIS i posle 15. maja
Jadranski naftovod (Janaf) je saopštio danas da mu je odobren nastavak izvršavanja ugovora o transportu sirove nafte sklopljenog sa Naftnom industrijom Srbije (NIS), koja... Janaf nastavlja isporuku nafte za NIS i posle 15. maja

Jadranski naftovod (Janaf) je saopštio danas da mu je odobren nastavak izvršavanja ugovora o transportu sirove nafte sklopljenog sa Naftnom industrijom Srbije (NIS), koja je u većinskom vlasništvu ruskog „Gazproma“.

Janaf je prethodno 29. marta saopštio da je EU sankcijama Rusiji zbog napada na Ukrajinu obuhvaćen i ugovor o transportu sirove nafte sklopljen sa NIS-om.

Hrvatska kompanija je preko Zagrebačke berze objavila da je Uredbom Saveta EU od 8. aprila o izmeni Uredbe EU o merama ograničavanja, s obzirom na delovanja Rusije kojima se destabilizuje stanje u Ukrajini, omogućen nastavak izvršavanja ugovora o transportu sirove nafte koji je Janaf sklopio s kompanijom NIS za period od 1. januara do 31. decembra 2022.

Tim ugovorom su rezervisani transportni kapaciteti Janafa po načelu „puno za prazno“ u ukupnoj količini 3,2 miliona tona nafte (plus/minus deset odsto) i nakon 15. maja ove godine.

Iz Janafa navode da će i nadalje svakodnevno pratiti razvoj događaja, kao i mere Vlade Republike Hrvatske, EU i nadležnih institucija.

Tagovi
NAFTA NIS

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...