Hrvatska kompanija ocenila da je garant energetske sigurnosti

JANAF i NIS sklopili dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte

RegionSrbija

22.12.2022 08:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

JANAF i NIS sklopili dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte JANAF i NIS sklopili dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte
Kompanija Jadranski naftovod (JANAF) objavila je na svom portalu kao i na portalu Zagrebačke berze da je sa kompanijom NIS a.d. sklopila Ugovor o... JANAF i NIS sklopili dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte

Kompanija Jadranski naftovod (JANAF) objavila je na svom portalu kao i na portalu Zagrebačke berze da je sa kompanijom NIS a.d. sklopila Ugovor o transportu sirove nafte za period od 1. januara 2023. godine do 31. decembra 2024. godine.

Prema tom Ugovoru, NIS je rezervisao transportne kapacitete JANAF-a po načelu „puno za prazno“ u količini od 6.200.000 (±10 odsto) tona nafte.

Rukovodstvo JANAF ocenilo je u pisanoj izjavi da sa velikim zadovoljstvom objavljuje sklapanje tog dugoročnog ugovora za transport kojim u 2023. godini nastavljaju saradnju sa dugogodišnjim partnerom.

„Jadranski naftovod d.d. pokazao se još jednom kao garant energetske sigurnosti u našem širem regionu. Takođe, to je potvrda da JANAF svim korisnicima transportnog sistema može u svim uslovima na tržištu u potpunosti da pruži sigurno snabdevanje“, navelo je u saopštenju rukovodstvo JANAF-a, predvođeno predsednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

Ocenili su i da je sklapanje ugovora sa NIS najava još jedne uspešne poslovne godine, u kojoj se nadaju daljem razvoju odnosa sa postojećim, ali i novim partnerima, a na zadovoljstvo svih zaposlennih i akcionara Društva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...