Sastanak delegacija poljskog parlamenta i nacionalne turističke organizacije CG

Članstvo u EU doprineće razvoju Crne Gore kao turističke destinacije

BiznisRegionTurizamVesti

25.11.2021 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Članstvo u EU doprineće razvoju Crne Gore kao turističke destinacije Članstvo u EU doprineće razvoju Crne Gore kao turističke destinacije
Članstvo u Evropskoj uniji (EU) doprineće bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije, ocenjeno je na sastanku delegacija Sejma Poljske i crnogorske Nacionalne turističke... Članstvo u EU doprineće razvoju Crne Gore kao turističke destinacije

Članstvo u Evropskoj uniji (EU) doprineće bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije, ocenjeno je na sastanku delegacija Sejma Poljske i crnogorske Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Sagovornici su se saglasili da će članstvo Crne Gore u EU doprineti bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije”, kaže se u saopštenju, prenosi RTCG.

Dodaje se da su se saglasili i da je potrebno intenzivirati saradnju u oblasti turizma i ekonomije u cilju značajnije razmene turista između dve zemlje, ali i bolje vidljivosti Crne Gore na poljskom tržištu.

Direktorka NTO, Ana Tripković Marković, istakla je da je tržište Poljske od izuzetnog značaja za Crnu Goru, naročito zbog broja gostiju koji dolaze iz Poljske, kao i saradnji sa više od 20 poljskih turoperatora koji trenutno prezentuju Crnu Goru u svojim programima.

Ona je istakla e-learning program za poljske turoperatore, putem kojih se mogu informisati o kompletnoj turističkoj ponudi Crne Gore.

Budva – Foto: Pixabay/falco

 “Ocenjeno je da bi međusobna saradnja omogućila popunjenost turističkih i avio kapaciteta, a kao projekat od izuzetnog značaja predstavljena je izgradnja auto puta Via Karpatia koji će povezati jug i sever Evrope”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je poseta predstavnika poljskog parlamenta nastavljena obilaskom Nacionalnog parka (NP) „Durmitor“ i sastankom sa direktorkom Turističke organizacije Žabljak, Vanjom Krgović Šarović. Kako je saopšteno, na sastanku se razgovaralo o mogućim investicionim projektima za koje je zainteresovana Poljska.

“Ocenjeno je da Crna Gora ima veliki turistički potencijal koji je konkurentan, kako cenovno tako i po svojoj ponudi i kvalitetu, ne samo zemljama regiona već i šire”, kaže se u saopštenju.

Zaključeno je da, zahvaljujući konekciji nacionalne poljske avio kompanije LOT, dve države imaju dobru avio povezanost i da će Poljska podržati Crnu Goru u daljem razvoju turizma, naročito u delu aktivnog odmora u prirodi za koji se turisti iz Poljske sve više opredeljuju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...