CRNA GORA DAJE SUBVENCIJE NA JOŠ DVE PLATE Zarade će biti sufinansirane i do 100 odsto

RegionVesti

16.10.2020 12:10 Autor: Ljiljana Begović

CRNA GORA DAJE SUBVENCIJE NA JOŠ DVE PLATE Zarade će biti sufinansirane i do 100 odsto CRNA GORA DAJE SUBVENCIJE NA JOŠ DVE PLATE Zarade će biti sufinansirane i do 100 odsto
Vlada Crne Gore odlučila je da produži Program subvencionisanja zarada za još dva meseca u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije korona virusa. Na taj... CRNA GORA DAJE SUBVENCIJE NA JOŠ DVE PLATE Zarade će biti sufinansirane i do 100 odsto

Vlada Crne Gore odlučila je da produži Program subvencionisanja zarada za još dva meseca u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije korona virusa. Na taj način firmama će biti olakšana isplata oktobarskih i novembarskih zarada.

Odluka je doneta u skladu sa razvojem epidemiološke situacije u zemlji. Takođe i na osnovu mera i preporuka Ministarstva zdravlja u vezi sa ograničenjima u vezi sa obavljanjem privrednih aktivnosti, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/AP

Oktobarske zarade će se subvencionisati zaposlenima u privrednim društvima, kao  i preduzetnicima aktivnim u delatnostima ugostiteljstvo, turizam, trgovina i kultura.

Zarade će biti subvencionisane u rasponu od 50 odsto neto minimalne zarade pa do 100 procenata u opštinama u kojima je zabranjen rad u tim delatnostima.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.