CRNA GORA ZATVORILA GRANICE ZA SRBIJU I RS Brnabić: Nećemo recipročne mere, naši građani da ne idu tamo gde su nepoželjni

SrbijaVesti

26.5.2020 09:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

CRNA GORA ZATVORILA GRANICE ZA SRBIJU I RS Brnabić: Nećemo recipročne mere, naši građani da ne idu tamo gde su nepoželjni CRNA GORA ZATVORILA GRANICE ZA SRBIJU I RS Brnabić: Nećemo recipročne mere, naši građani da ne idu tamo gde su nepoželjni
Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, poručila je premijerka Ana Brnabić, povodom odluke Crne... CRNA GORA ZATVORILA GRANICE ZA SRBIJU I RS Brnabić: Nećemo recipročne mere, naši građani da ne idu tamo gde su nepoželjni

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, poručila je premijerka Ana Brnabić, povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kaže premijerka, neće uvoditi recipročne mere, ali je istakla da naši građani ne bi trebalo da idu tamo gde su nepoželjni.

Ona je za TV Pink rekla da su naši građani sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, jer mi, kako je istakla, nismo lagali da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od korona virusa.

„Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvek govorimo istinu“, rekla je premijerka, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji korona virusa i broju zaraženih.

Srbija, međutim, neće odgovorati reciprocnim merama prema crnogorskim građanima.

„Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negde moraju da odu ne idu tamo gde su građani Srbije nepoželjni“, poručila je premijerka.

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je ranije da je Crna Gora odlučila da u prvim danima juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Prema crnogorskim medijima, Marković je najavio da će 1. juna otvariti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

„Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna upustva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati“, rekao je premijer Crne Gore i izrazio nadu da će otvaranje biti u interesu crnogorskog turizma.

  • Snežana

    26.5.2020 #1 Author

    Moja noga im nece ni krociti.

    Odgovori

  • Ivan

    26.5.2020 #2 Author

    Sraman potez Crnogorske vlade!

    Odgovori

    • GocaBG

      26.5.2020 #3 Author

      Ovakav potez Crne Gore nisam ocekivala,sramotan je..

      Odgovori

  • Maja

    26.5.2020 #4 Author

    Nepozeljni necemo ici …susedska odluka koja je neobjasnjiva…Daleko im lepa kuca

    Odgovori

  • Tatjana

    26.5.2020 #6 Author

    Nista novo od „brace“ Crnogoraca

    Odgovori

  • Marija

    26.5.2020 #7 Author

    Bezobrazluk

    Odgovori

  • Tajči

    27.5.2020 #8 Author

    Kakva će im sezona biti bez Srba, najverovatnije uspešna.Strašno !!!!

    Odgovori

  • Dare

    29.5.2020 #9 Author

    Obustaviti gradnju autoputa prema Crnoj Gori. Studente iz Crne Gore tretirati kao svake druge strane državljane.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...