CRNOGORSKA VLADA INTENZIVNO RADI NA FORMIRANJU NOVE AVIO-KOMPANIJE Proces bi mogao da potraje i devet meseci

RegionVesti

29.12.2020 10:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CRNOGORSKA VLADA INTENZIVNO RADI NA FORMIRANJU NOVE AVIO-KOMPANIJE Proces bi mogao da potraje i devet meseci CRNOGORSKA VLADA INTENZIVNO RADI NA FORMIRANJU NOVE AVIO-KOMPANIJE Proces bi mogao da potraje i devet meseci
Crnogorska vlada saopštila je da intenzivno radi kako bi formirala novog nacionalnog avio-prevoznika, koji će zameniti Montenegro Airlines koji je prestao sa radom prošlog... CRNOGORSKA VLADA INTENZIVNO RADI NA FORMIRANJU NOVE AVIO-KOMPANIJE Proces bi mogao da potraje i devet meseci

Crnogorska vlada saopštila je da intenzivno radi kako bi formirala novog nacionalnog avio-prevoznika, koji će zameniti Montenegro Airlines koji je prestao sa radom prošlog petka, prenosi portal ex-yu aviation.

Međutim, upozoreno je da bi proces mogao potrajati i do devet meseci i da bi mogao da ima uticaj na letnju turističku sezonu u Crnoj Gori u 2021. godini.

“Formirali smo radnu grupu koja se svakodnevno bavi ovom materijom. Očekujemo da ćemo uspostaviti avio-kompaniju što je pre moguće. Međutim, postoje neka ograničenja koja su izvan naše kontrole, poput vremena potrebnog za dobijanje potrebnih dozvola i licenci. Pokušaćemo da podstaknemo neke zaposlene Montenegro Airlinesa da pređu u novu avio-kompaniju. Tri ministarstva zajednički rade na uspostavljanju nove avio-kompanije. Cilj nam je da se to dogodi do leta, ali vrlo je teško dati tačnu procenu kada će se to dogoditi” istakao je crnogorski ministar finansija Milojko Spajić.

Foto:wikipedia.org,Vlada Crne Gore

On je rekao da će novi crnogorski nacionalni avio-prevoznik morati da bude profitabilan za razliku od svog prethodnika.

“Osiguraćemo početni kapital kako bismo uspostavili novu avio-kompaniju. Za novu kompaniju u budžetu za sledeću godinu izdvojili smo do trideset miliona evra. Naravno, nećemo sve to uložiti, već ćemo racionalno razmisliti koliko je novca realno potrebno za uspostavljanje avio-kompanije i koje će rute biti održive.” istakao je ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Kako se ističe, Vlada Crne Gore započeće razgovore sa nekim evropskim aerodromima do kojih je Montenegro Airlines održavao letove kako bi zadržao slotove.

Što se tiče flote Montenegro Airlinesa, u crnogorskoj vladi ističu da je većina njenih aviona u operativnom zakupu, osim jednog Embraerovog aviona koji je u finansijskom zakupu. Kako je naglašeno, kupovina novih aviona mogla bi dugoročno biti korisnija i jeftinija od finansijskog najma, iako će svoj stav o tome dati i finansijski savetnici Vlade.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...