Ugovorena vrednost 95 miliona evra

Crnogorski Delta City preuzela izraelska kompanija

BiznisFirme u fokusuRegionVesti

21.2.2022 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Crnogorski Delta City preuzela izraelska kompanija Crnogorski Delta City preuzela izraelska kompanija
Jedna od vodećih izraelskih kompanija, BIG shopping centers, preuzela je Delta City tržni centar u Podgorici, navodi se na LinkedIn profilu BIG CEE. Izvršni... Crnogorski Delta City preuzela izraelska kompanija

Jedna od vodećih izraelskih kompanija, BIG shopping centers, preuzela je Delta City tržni centar u Podgorici, navodi se na LinkedIn profilu BIG CEE.

Izvršni direktor kompanije BIG Shopping Centers, Hej Galis (Hay Galis), izjavio je da BIG nastavlja s kupovinom strateških nekretnina u regionu, u skladu sa strategijom širenja kompanije na Balkan i Istočnu Evropu, prenosi RTCG.

„Ulazak BIG-a u Crnu Goru još je jedan korak ka implementaciji strategije kompanije za proširenje poslovanja na Balkanu i Istočnoj Evropi“, istaknuto je na LinkedIn profilu BIG CEE.

BIG Shopping Centers saopštio je da je podružnica CEE-BIG BV, koja je 95 odsto u vlasništvu BIG-a, potpisala ugovor o kupovini Delta City tržnog centra koji se nalazi u Podgorici, po ugovorenoj vrednosti od 95 miliona evra, od čega će 57 miliona evra biti finansirano kreditom.

Podgorički trgovački centar zauzima površinu od 24.000 kvadratnih metara, ostvaruje neto prihod od 7,6 miliona evra, prenosili su ranije izraelski mediji.

BIG Shopping Centers, kako piše na internet stranici kompanije, vodeća je grupa u Izraelu u razvoju koncepta za otvorene trgovačke centre i životni stil, a kompanija je osnovana 1994. godine. BIG trenutno upravlja desetinama trgovačkih centara širom sveta, od čega je 26 u Izraelu, uz još šest u razvoju, na površini od 363.000 kvadratnih metara. Ima i 27 trgovačkih centara u Sjedinjenim Američkim Državama, devet trgovačkih centara u Srbiji i tri logistička centra u Francuskoj. Sedište kompanije nalazi se u Izraelu, a ima dva dodatna sedišta, u SAD i Srbiji.

Prema najavama iz kompanije, plan je da iz Srbije kao središta rastu na celom Balkanu.

  • Ika

    21.2.2022 #1 Author

    Izraelci su pokupovali sve tržne centre po balkanu

    Odgovori

  • Bella

    21.2.2022 #3 Author

    To je opste poznato da su jedan od najbogatijih i nauticajnijih narod koji masovno kupuje

    Odgovori

    • DUSA

      12.11.2023 #4 Author

      Bas tako oni su krenuli sve da kupuju

      Odgovori

  • GOCA BG

    21.2.2022 #5 Author

    Nema nacudjavanja,ozbiljni su to igraci…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...