Predstavljena zvanična lopta Svetskog prvenstva u Kataru

Da li će Al Rihla biti problem golmanima?

BiznisLifestyleSvetVestiZanimljivosti

31.3.2022 17:46 Autor: Stanislav Stanišić 4

Da li će Al Rihla biti problem golmanima? Da li će Al Rihla biti problem golmanima?
Adidas je predstavio Al Rihlu kao zvaničnu loptu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Još od planetarnog šampionata 1970. godine u Meksiku, Adidas dizajnira... Da li će Al Rihla biti problem golmanima?

Adidas je predstavio Al Rihlu kao zvaničnu loptu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Još od planetarnog šampionata 1970. godine u Meksiku, Adidas dizajnira lopte koje su na neki način zaštitni znak takmičenja. Ova, 14. uzastopna lopta koju je Adidas kreirao, dizajnirana je da pruži podršku brzoj igri, jer leti brže od bilo koje lopte u istoriji turnira.

„Ovo je zadivljujuća i visokokvalitetna zvanična lopta u kojoj će uživati fudbalske zvezde i svi gledaoci koji će pratiti događaje na svetskoj sceni u Kataru“, rekao je direktor marketinga FIFA Žan Fransoa Pati (Jean-François Pathy), a prenosi zvanični sajt svetske kuće fudbala.

„Putovanje Al Rihle širom sveta predstavljaće neverovatan domet Svetskog prvenstva i pružiti publici jedinstvenu priliku da se uključi u događaj dok uzbuđenje raste uoči starta turnira“, dodao je Pati.

Lopta je, kao i njene prethodnice, prošla rigorozno testiranje, kako u laboratorijama tako i na terenu od strane samih igrača. Istaknuto je da Al Rihla pruža najviši nivo tačnosti i pouzdanosti na terenu, delom zbog svog oblika i površinske teksture.

„Igra je sve brža i, kako se ubrzava, preciznost i stabilnost leta postaju od ključne važnosti“, rekla je Franciska Lefelman (Franziska Löffelmann), direktorka dizajna – Football Graphics & Hardvear u Adidasu.

Prioritet pri izradi lopte bio je u ekološkoj održivosti, a ona je ujedno i prva koja je napravljena isključivo mastilom i lepkom na bazi vode.

„Novi dizajn pruža mogućnost lopti da postigne znatno veću brzinu dok putuje kroz vazduh. Za najveću globalnu pozornicu u čitavom sportu, potrudili smo se da inovacijama učinimo nemoguće mogućim kreiranjem najbrže i najpreciznije lopte za FIFA Svetsko prvenstvo do sada“, dodala je Lefelman.

Al Rihla na arapskom znači „putovanje“ i inspirisana je kulturom, arhitekturom, kultnim brodovima i zastavom Katara. Smele, žive boje postavljene na bisernu pozadinu predstavljaju zemlju domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu i sve veću brzinu igre.

Javno predstavljanje zvanične lopte biće upriličeno uz prisustvo bivših fudbalera poput Ikera Kasiljasa (Iker Casillas) i Kake, kojima će se pridružiti i fudbalerke iz Katara, UAE, Saudijske Arabije i Egipta, kao i talentovani igrači iz lokalne akademije u Dohi.

Lopta će zatim na promotivnom putovanju obići deset gradova širom sveta, uključujući između ostalog Dubai, Tokio, Meksiko Siti i Njujork – gde Adidas pokreće niz inicijativa usmerenih na poboljšanje pristupa i pravičnosti u sportu među lokalnim zajednicama. Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra ove godine.

  • GAGA

    31.3.2022 #1 Author

    Znaci ocekujemo mnogo golova

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.3.2022 #2 Author

    Sve je uradjeno po svetskim standardima i sa jos boljim kvalitetom i dizajnom..

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    1.4.2022 #3 Author

    Bravo za Adidas, dokazuju koliki su gigant

    Odgovori

  • TINA

    1.4.2022 #4 Author

    Nova pametna lopta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...