proizvodnja će započeti 2024. godine

Daimler predstavio e-kamion dometa do 500 kilometara

AutomobiliEUHi-techLifestyleVesti

19.9.2022 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Daimler predstavio e-kamion dometa do 500 kilometara Daimler predstavio e-kamion dometa do 500 kilometara
Proizvođač komercijalnih vozila Daimler Truck predstavio je kamion na električni pogon sa domet do oko 500 kilometara i brzo punjivom baterijom, saopštila je kompanija... Daimler predstavio e-kamion dometa do 500 kilometara

Proizvođač komercijalnih vozila Daimler Truck predstavio je kamion na električni pogon sa domet do oko 500 kilometara i brzo punjivom baterijom, saopštila je kompanija na sajmu IAA Transportation u Hanoveru.

Serijska proizvodnja modela eActros LongHaul treba da počne 2024. godine.

Kamion radi na pogon tri paketa baterija ukupnog kapaciteta većeg od 600 kilovat-časova. Baterije imaju vek od 10 godina, odnosno 1,2 miliona kilometara.

Litijum-feroksidne baterije će se na stanicama za punjenje od jednog megavata sa 20 na 80 odsto kapaciteta napuniti za manje od 30 minuta, navodi Daimler, prenosi DPA.

Kupcima, međutim, treba odgovarajuća infrastruktura, upozorio je direktor kompanije Martin Dau , dodajući da je „za brži razvoj e-mobilnosti nužno da industrija i politika sarađuju i zajednički povuku tržište.“

Daimler će e-kamione proizvoditi u postojećoj fabrici u Vertu, na istoj traci sa konvencionalnim vozilima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...