Novac namenjen zaposlenima u socijalnim ustanovama

Danas isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara

SrbijaVesti

15.4.2022 10:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Danas isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara Danas isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata 10.000 dinara državne pomoći za 7.980 zaposlenih u socijalnim ustanovama. „Novac danas leže... Danas isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata 10.000 dinara državne pomoći za 7.980 zaposlenih u socijalnim ustanovama.

„Novac danas leže na račune zaposlenih u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite, odnosno domovima za stare, domovima za lica ometena u razvoju, domovima za duševno obolela lica“, istakao je Mali, objavilo je resorno ministarstvo.

Precizirao je da to znači da na 10.000 dinara državne pomoći mogu da računaju negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno u domovima za stare, kao i zaposleni na održavanju higijene, stručni saradnici, administrativni radnici i drugi zaposleni.

„Ovaj vid pomoći samo je jedan od načina da im se odužimo i predstavlja znak da osluškujemo potrebe naših građana. U potpunosti smo svesni njihovih potreba i zato pokušavamo da kao socijalno odgovorna država pomognemo, jer imamo dovoljno novca“, naglasio je ministar finansija.

Podsetio je da je država polovinom januara uplatila po 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu i da su od januara uvećane i plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto.

Takođe, kako je dodao, u februaru je država uplatila 100 evra za mlade i 20.000 dinara penzionerima. Dodao je da se ovom uplatom ne završava pomoć države, jer je planirana još jedna pomoć od 100 evra za mlade.

„Država je prvih 100 evra isplaćivala u februaru ove godine i tada je novac dobilo oko 1,1 milion mladih. Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju svi mladi od 16 do 29 godina. Prijavljeni za ovaj vid pomoći, novac mogu da očekuju u prva tri dana juna“, naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, sve dosadašnje pomoći države zapravo predstavljaju važne ekonomske mere, jer se novac koji država izdvaja, vraća u budžet, pošto se pospešuje privredna aktivnost i održava nivo potrošnje.

  • TATJANA

    15.4.2022 #1 Author

    Ko je aledeci po redu

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.4.2022 #2 Author

    Jako teski i zahtevni poslovi koji zaposleni obavljaju u navedenim ustanovama,treba im dati jos vise…

    Odgovori

  • MAJALG

    17.4.2022 #3 Author

    Lepo je sto se pomaze naugorzenijima, ali trebalo bi naci nacina da se dugorocnije pomogne svim tim ljudima koji tesko zive.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    18.4.2022 #4 Author

    Tih 10 hilj.im nece mnogo pomoci! Treba dugorocno gledati za njih resenje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...