Zakazan I sastanak sa predstavnicima Federalnih rezervi Njujorka

Delegacija Srbije na godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke

InvesticijeNovacSrbijaSvetU fokusuVesti

10.10.2022 12:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Delegacija Srbije na godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke Delegacija Srbije na godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke
Delegacija koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) i guvernerka Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, učestvovaće na godišnjoj skupštini MMF i... Delegacija Srbije na godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke

Delegacija koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) i guvernerka Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, učestvovaće na godišnjoj skupštini MMF i Grupacije Svetske banke, koja se održava od 10. do 16. oktobra u Vašingtonu.

Glavne teme razmatranja na godišnjoj skupštini biće izgledi svetske ekonomije, kretanja na svetskim finansijskim tržištima i ključni izazovi ekonomskih politika u kontekstu pojačanih geopolitičkih tenzija i poremećaja u lancima snabdevanja, saopštila je danas NBS.

Kako je najavljeno, diskutovaće se i o energetskoj krizi kao i o postizanju klimatskih i razvojnih ciljeva, a predviđeno je i da generalni direktor MMF predstavi Program globalne politike.

Delegacija Srbije razgovaraće s rukovodstvom ove dve međunarodne institucije o aktuelnim i očekivanim makroekonomskim kretanjima u Srbiji.

Tokom održavanja godišnje skupštine MMF biće organizovan i niz bilateralnih sastanaka delegacije s predstavnicima brojnih institucija i investitora, radi promocije potencijala srpske privrede i napretka koji je naša zemlja ostvarila na makroekonomskom i opštem planu.

Poseban sastanak biće održan sa predstavnicima Federalnih rezervi Njujorka, na njihovu inicijativu, kaže se u saopštenju.

Prethodni sastanak organizovan je u oktobru 2019. godine, kada je u Beogradu boravila visoka delegacija Federalnih rezervi Njujorka što je bila prva poseta predstavnika ove institucije Narodnoj banci Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...