Opštini Kladovo dodeljeno četiri miliona dinara za projekat zaštite zemljišta

Deponija zamenjena zelenim prostorom za rekreaciju

SrbijaVesti

22.11.2021 11:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Deponija zamenjena zelenim prostorom za rekreaciju Deponija zamenjena zelenim prostorom za rekreaciju
U selu Rtkovo kod Kladova uklonjena je deponija i na tom prostoru uskoro će biti završeni radovi na zelenom prostoru za rekreaciju. Kako su... Deponija zamenjena zelenim prostorom za rekreaciju

U selu Rtkovo kod Kladova uklonjena je deponija i na tom prostoru uskoro će biti završeni radovi na zelenom prostoru za rekreaciju.

Kako su saopštili iz Ministarstva zaštite životne sredine, ovo ministarstvo je na javnom konkursu dodelilo opštini Kladovo četiri miliona dinara za projekat zaštite zemljišta.

„Iz tih sredstava je sanirana deponija u selu Rtkovo i na tom mestu ćemo uskoro imati zelenu površinu, na kojoj će biti posađeno oko 80 stabala i žbunasto rastinje. Kladovo je od ministarstva dobilo i sredstva za uklanjanje divljih deponija, a do sada smo zajedničkim snagama očistili 26 smetlišta u ovoj opštini“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, koji je obišao opštinu Kladovo, prenosi Tanjug.

Prema rečima državnog sekretara, ministarstvo je u ovoj godini sprovelo niz zelenih projekata, a budući da je ostvaren dobar rezultat, nastaviće se sa podrškom i u 2022. godini.

Dujanović je izjavio i da je ministarka Irena Vujović insistirala da se što pre krene u realizaciju kapitalnih projekata, poput izgradnje osam regionalnih reciklažnih centara ka kojima će težiti 50 lokalnih samouprava, kao i izgradnje prečistača otpadnih voda u 26 lokalnih samouprava sa pratećom kanalizacionom mrežom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...