DESET MILIONA EVRA ZA PROJEKTE ZELENE ENERGIJE Slovenija podstiče proizvodnju struje iz obnovljivih izvora

EkologijaRegionU fokusuVesti

9.7.2020 12:00 Autor: Marija Jovanović

DESET MILIONA EVRA ZA PROJEKTE ZELENE ENERGIJE Slovenija podstiče proizvodnju struje iz obnovljivih izvora DESET MILIONA EVRA ZA PROJEKTE ZELENE ENERGIJE Slovenija podstiče proizvodnju struje iz obnovljivih izvora
Slovenija je izdvojila deset miliona evra za one koji proizvode ili će proizvoditi električnu energiju iz obnovljivih izvora i u naprednoj kogeneraciji. Agencija za... DESET MILIONA EVRA ZA PROJEKTE ZELENE ENERGIJE Slovenija podstiče proizvodnju struje iz obnovljivih izvora

Slovenija je izdvojila deset miliona evra za one koji proizvode ili će proizvoditi električnu energiju iz obnovljivih izvora i u naprednoj kogeneraciji.

Agencija za energetiku u Ljubljani do 10. septembra prima prijave za državne podsticaje postrojenjima za struju iz obnovljivih izvora i s visoko efikasnom kogeneracijom, odnosno kombinovanom proizvodnjom električne i toplotne energije – CHP, prenosi seebiz.

U izbor će ući odabrani projekti novih i rekonstruisanih postrojenja ili grupe projekata za nova postrojenja.

Ovo je sedmi javni poziv za podršku zelenoj energiji, vredan deset miliona evra. Šesti poziv, za isti iznos, raspisan je u decembru 2019, završen u aprilu 2020. godine, a prošla su 32 postrojenja ukupnog kapaciteta 13,1 megavata.

Investitori i pojedinci uz prijavu će morati da prilože građevinske dozvole. Ukoliko njihov projekat bude izabran, dužni su da u roku od mesec dana dostave garancije ili depozit u iznosu od dva odsto investicione vrednosti projekta.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...