DEUTSCHE BANK REŽE TROŠKOVE Nemačka banka gasi 18.000 radnih mesta

BankeEUNovacVesti

9.12.2020 17:34 Autor: Marija Jovanović 1

DEUTSCHE BANK REŽE TROŠKOVE Nemačka banka gasi 18.000 radnih mesta DEUTSCHE BANK REŽE TROŠKOVE Nemačka banka gasi 18.000 radnih mesta
Najveća nemačka banka „Deutsche Bank“ saopštila je da će dodatno smanjiti troškove kako bi se vratila na staze profitabilnosti 2022. godine i potvrdila je... DEUTSCHE BANK REŽE TROŠKOVE Nemačka banka gasi 18.000 radnih mesta

Najveća nemačka banka „Deutsche Bank“ saopštila je da će dodatno smanjiti troškove kako bi se vratila na staze profitabilnosti 2022. godine i potvrdila je ranije najavljene planove o gašenju 18.000 radnih mesta.

Banka je usred velike unutrašnje reorganizacije pod rukovodstvom glavnog izvršnog direktora Kristijana Sevinga (Christian Sewing), u okviru kojeg će smanjiti broj zaposlenih za 18.000 i izaći iz vlasničkog učešća u nekim preduzećima, prenosi Reuters.

Foto: Youtube printscreen

Cilj nemačke banke je povratak profitabilnosti posle pet uzastopnih godina gubitaka, čiji je ukupan iznos dostigao više od 15 milijardi evra (18,2 milijarde dolara). Seving je najavio novu fazu restrukturiranja banke, poručivši zaposlenima da sada prelaze iz defanzive u ofanzivu.

Banka je navela u saopštenju da će do 2022. smanjiti troškove na 16,7 milijardi evra, umesto na 17 milijardi, kako je prvobitno planirala. Takođe, zbog krize izazavane korona virusom razmatra i uštede na poslovnom prostoru i putovanjima.

„Deutsche Bank“ sada prognozira prihode od 24,4 milijarde evra do 2022. godine, pri čemu očekuje povećanje prihoda iz sektora investicionog bankarstva za tri odsto u periodu od 2018. do 2022. u odnosu na ranije predviđana dva procenta. Nasuprot tome, banka je smanjila projekciju prihoda iz svog korporativnog poslovanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...