Novi problemi za najvećeg svetskog online trgovca

Direktori indijskog Amazona uhapšeni zbog prodaje droge preko kompanijskog sajta

SvetVesti

22.11.2021 10:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Direktori indijskog Amazona uhapšeni zbog prodaje droge preko kompanijskog sajta Direktori indijskog Amazona uhapšeni zbog prodaje droge preko kompanijskog sajta
Visoki rukovodioca Amazonovog poslovanja u Indiji optuženi su da su koristili kompanijske resurse za operaciju krijumčarenja marihuane. Prošle nedelje policija u centralnoj indijskoj državi... Direktori indijskog Amazona uhapšeni zbog prodaje droge preko kompanijskog sajta

Visoki rukovodioca Amazonovog poslovanja u Indiji optuženi su da su koristili kompanijske resurse za operaciju krijumčarenja marihuane.

Prošle nedelje policija u centralnoj indijskoj državi Madja Pradeš uhapsila je dvojicu muškaraca zbog navodnog krijumčarenja 20 kilograma narkotika u druge indijske države.

Policija kaže da je ta transakcija obavljena pod izgovorom prodaje listova prirodnog zaslađivača stevije.

Inače je međunarodna praksa Amazona da ne dozvoljava stavljanje na listu prodaje ilegalnih proizvoda. Kompanija je takođe rekla da preduzima stroge mere protiv prodavaca za koje se utvrdi da krše njena pravila o nedozvoljenoj robi, piše BBC.

„O ovom problemu smo obavešteni i trenutno ga istražujemo“, dodao je Amazon u saopštenju u odgovoru na slučaj.

Državna policija je saopštila da su izvršni direktori indijskog Amazona optuženi po Zakonu o narkoticima i psihotropnim supstancama. Vlasti nisu saopštile koliko je rukovodilaca optuženo.

Procenjuje se da je ukupno 1.000 kg marihuane, vredne oko 148.000 dolara, navodno prodato u Indiji preko veb stranice najvećeg svetskog online trgovca. Slučaj je najnovije pravno pitanje kojim se bavi Amazonova indijska podružnica, koja se takođe suočava sa istragom zbog monopolske pozicije u ovoj zemlji i davanja povlašćenih tretmana određenim prodavcima.

Regulatori ispituju Amazon Indiju zbog tvrdnji da su dali povlašćeni tretman nekim prodavcima.

U septembru je Amazon takođe navodno pokrenuo internu istragu nakon tvrdnji da je jedan ili više njegovih indijskih službenika podmitilo zvaničnike.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...