Evropska komisija bi mogla kazniti tehnološkog giganta sa preko 38 milijardi dolara

Amazon traži poravnanje za dve antimonopolske istrage u EU

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

9.11.2021 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Amazon traži poravnanje za dve antimonopolske istrage u EU Amazon traži poravnanje za dve antimonopolske istrage u EU
Kompanija Amazon trenutno pokušava da dobije poravnanje vezano za dve antimonopolske istrage u Evropskoj uniji (EU) koje bi mogle dovesti do velikih novčanih kazni... Amazon traži poravnanje za dve antimonopolske istrage u EU

Kompanija Amazon trenutno pokušava da dobije poravnanje vezano za dve antimonopolske istrage u Evropskoj uniji (EU) koje bi mogle dovesti do velikih novčanih kazni i odredbi koje bi značajno uticale na poslovanje tehnološkog giganta, izjavio je za Reuters izvor upoznat sa problematikom.

Evropska komisija (EK) u novembru prošle godine je kaznila ovu kompaniju zbog zloupotrebe moći i tržišnih podataka u cilju sticanja neravnopravne prednosti nad manjim trgovcima koji koriste Amazonovu platformu za prodaju.

EK je takođe otvorila istragu vezanu za način na koji Amazon tretira sopstvene ponude za maloprodaju i kupce na tržištu koji koriste logistiku i usluge dostave ove kompanije.

Predstavnici Amazona učestvuju u preliminarnoj diskusiji sa konkurentnim kompanijama u EU, te su ponudili koncesije kako bi ublažili zabrinutost istih.

Poravnanje koje tehnološki gigant predlaže bi moglo da se oduži, bez ikakve garancije da će obe strane postići dogovor.

Evropska komisija, koja ima ovlašćenje da kazni kompanije i do 10 odsto njihovog globalnog prihoda, koji bi u Amazonu mogao da bude oko 38,6 milijardi dolara, gledajući samo prošlogodišnju dobit ovog tehnološkog giganta, odbila je da komentariše.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...