Mali trgovci protiv Amazona

Masovni bojkot Crnog petka u Velikoj Britaniji

BiznisLifestyleSvetVesti

22.11.2021 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Masovni bojkot Crnog petka u Velikoj Britaniji Masovni bojkot Crnog petka u Velikoj Britaniji
Nezavisni trgovci u Velikoj Britaniji najavili su da će zatvoriti svoje internet stranice u petak 26. novembra i da će donirati svoj profit u... Masovni bojkot Crnog petka u Velikoj Britaniji

Nezavisni trgovci u Velikoj Britaniji najavili su da će zatvoriti svoje internet stranice u petak 26. novembra i da će donirati svoj profit u dobrotvorne svrhe, u znak protesta zbog besnog konzumerizma koji podstiču veliki online prodavci nudeći ponude za Crni petak, dan kupovine sa popustom.

Oko 85 odsto nezavisnih prodavaca neće učestvovati ove godine u Crnom petku i zasadiće drveće kao simbol obnovljive borbe, prenosi Guardian. Biće to najveći broj trgovaca na malo koji bojkotuju ovaj događaj, prema podacima Britanskog udruženja nezavisnih trgovaca (Bira).

Masovni bojkot dana jeftine kupovine rezultat je rastućeg pokreta protiv ogromnih veb sajtova za kupovinu na mreži, kao što je Amazon. Vlasnici ekološki prihvatljivih prodavnica navode da je glavni razlog zašto su protiv Crnog petka zato što se ljudi podstiču da kupuju stvari koje im nisu potrebne i tako povećavaju otpad.

Neki od malih trgovaca pozivaju potrošače da zastanu i razmisle pre nego što se upuste u impulsivnu kupovinu. Oni ističu da potencijalni kupci treba sebi da postave pitanje da li je to nešto što im se dopada i što im je zaista potrebno. Oni navode da nije normalno da hiljade malih radnji propada dok Amazon zarađuje hiljade milijardi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...