ĐACI OD PONEDELJKA PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA Nastava u drugom polugodištu po modelu od 1. septembra

SrbijaVesti

12.1.2021 19:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ĐACI OD PONEDELJKA PONOVO U ŠKOLSKIM  KLUPAMA Nastava u drugom polugodištu po modelu od 1. septembra ĐACI OD PONEDELJKA PONOVO U ŠKOLSKIM  KLUPAMA Nastava u drugom polugodištu po modelu od 1. septembra
Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, u drugom polugodištu, koje počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, odvijaće se po modelu koji je... ĐACI OD PONEDELJKA PONOVO U ŠKOLSKIM  KLUPAMA Nastava u drugom polugodištu po modelu od 1. septembra

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, u drugom polugodištu, koje počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine, objavljeno je na sajtu Ministarstva prosvete.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslalo je u utorak obaveštenje školama, a ponovo je prosledilo i stručna uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, koja je Krizni štab usvojio 11. avgusta 2020. godine.

Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama. To znači da će učenici od petog do osmog razreda ići u školu svaki drugi dan, a nastavu će moći da prati najviđe 15 učenika u jednom odeljenju. Kad ne idu u školu, đaci će pratiti online nastavu.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu.

Učenici koji su od početka školske godine pratili nastavu samo online i dalje to mogu da nastave.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...