neophodno što pre uspešno završiti radove u Termoelektrani Kostolac B3

Đedović Handanović sa ambasadorom Kine o poseti Sija i saradnji u energetici i rudarstvu

SrbijaVesti

24.4.2024 19:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Đedović Handanović sa ambasadorom Kine o poseti Sija i saradnji u energetici i rudarstvu Đedović Handanović sa ambasadorom Kine o poseti Sija i saradnji u energetici i rudarstvu
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u sredu sa ambasadorom Kine Lijem Mingom o saradnji u energetici i rudarstvu. Li je rekao... Đedović Handanović sa ambasadorom Kine o poseti Sija i saradnji u energetici i rudarstvu

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u sredu sa ambasadorom Kine Lijem Mingom o saradnji u energetici i rudarstvu.

Li je rekao da će predstojeća poseta predsednika Kine Sija Đinpinga Srbiji biti važna za dalji napredak saradnje na tom planu, a Đedović ocenila da je Sijeva poseta odlična prilika da se na još više nivo podignu saradnja dve zemlje i njihovo „čelično prijateljstvo“, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

U saopštenju je ministarstvo prenelo da je Li ukazao na povećano interesovanje kineskih kompanija za investiranje u obnovljive izvore energije u Srbiji i dodao da te kompanije imaju međunarodno iskustvo i najsavremenije tehnologije.

„Razgovarali smo sa brojim kineskim kompanijama koje su zainteresovane da učestvuju u razvoju projekata u obnovljivim izvorima energije u našoj zemlji, kao i u rudarskom sektoru. Očekujemo da ćemo prilikom posete kineskog predsednika razmatrati konkretne projekte i investicije zahvaljujući kojim jačamo energetsku infrastrukturu i učvršćujemo našu bilateralnu saradnju“, rekla je ona.

Ministarka je ocenila i da je neophodno što pre uspešno završiti radove u Termoelektrani Kostolac B3, u skladu sa domaćim propisima i poštujući sve procedure, da bi to postrojenje što pre počelo proizvodnju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...