fokus na nezavisno sagledavanje energetskog sistema

Đedović: Krajnji cilj da reformišemo javna preduzeća na nivou nadzornih odbora

SrbijaVesti

24.1.2023 16:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Đedović: Krajnji cilj da reformišemo javna preduzeća na nivou nadzornih odbora Đedović: Krajnji cilj da reformišemo javna preduzeća na nivou nadzornih odbora
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je u utorak da je cilj da se reformom energetskog sektora u Srbiji, pre svega javna preduzeća,... Đedović: Krajnji cilj da reformišemo javna preduzeća na nivou nadzornih odbora

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je u utorak da je cilj da se reformom energetskog sektora u Srbiji, pre svega javna preduzeća, obezbedi da njihovi nadzorni i izvršni odbori efikasnije odlučuju i bolje upravljaju rizicima.

Ona je posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) o saradnji na realizaciji projekta „Bolja energija“, novinarima rekla da reforma srpskog energetskog sistema obuhvata više javnih preduzeća i da su neki koraci već sprovedeni, prenela je Beta.

„Pre svega smo se fokusirali na nezavisno sagledavanje energetskog sistema i najneophodnijeg energetskog miksa koji nam je potreban do 2050. godine da bismo došli do karbonske neutralnosti. Nastavljamo da radimo na unapređenju efikasnosti i donošenju odluka“, rekla je Đedović.

Na pitanje da li je ona kao resorni ministar upućena u to koje je nalazište zlata pronađeno u Srbiji, koje prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima više rude nego u Žagubici, Đedović je odgovorila da jeste.

„Želimo da odredimo okvir pod kojim će se eksploatacija vršiti u smislu zaštite interesa građana. Svaka preuranjena informacija koja ode u javnost može da ima određene posledice i za učesnike ili razne druge aktere, pa morate da shvatite da određene informacije za neko vreme treba da ostanu van domena javnog da bismo stvorili prerogative u postupku pregovaranja“, rekla je Đedović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...