Javno nadmetanje zakazano za 22. februar

Gamzigradska banja ponuđena na prodaju po ceni od 72 miliona dinara

Firme u fokusuNekretnineTurizam

24.1.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gamzigradska banja ponuđena na prodaju po ceni od 72 miliona dinara Gamzigradska banja ponuđena na prodaju po ceni od 72 miliona dinara
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju firme Romulijana – Gamzigradska banja u stečaju, koja upravlja turističkim objektima u banji i registrovana... Gamzigradska banja ponuđena na prodaju po ceni od 72 miliona dinara

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju firme Romulijana – Gamzigradska banja u stečaju, koja upravlja turističkim objektima u banji i registrovana je za delatnost hotela i ostalog smeštaja. U oglasu je navedena početna cena od 72,2 miliona dinara.

Najvažniju imovinu ovog preduzeća čini 12 objekata ukupne površine 5.163 kvadratnih metara (m2), kao i sporna prava na četiri katastarske parcele upisane u KO Gamzigrad, prenosi Nova ekonomija. Površina ovih parcela je 2,4 hektara, a na jednoj od njih nalazi se samački hotel.

Na spisku je i pokretna imovina.

U oglasu se navodi da stečajni dužnik poseduje i drugu imovinu čiji su podaci navedeni u prodajnoj dokumentaciji. Na prodaju nisu objekti nad kojima se vodi postupak restitucije i koji mogu da budu predmet naturalne restitucije.

Romulijana je dosad bila oglašavana na prodaju tri puta. Poslednji put je prodaja pokušana u maju 2022. godine. Tada je početna cena bila 103,5 miliona dinara.

Prilikom trećeg pokušaja prodaje izmenjena je i prodajna dokumentacija, a na spisku najvažnije imovine prvi put su se našle katastarske parcele sa spornim pravom. Prodaja je bila neuspešna jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Vlada Srbije je u septembru 2010. godine donela zaključak kojim je predvidela privatizaciju Romulijane. Nakon toga, Agencija za privatizaciju donela je odluku o restruktuiranju preduzeća.

Agencija je zatim 2016. godine podnela predlog za pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem. U predlogu se kao stečajni razlog navodi „nesposobnost plaćanja u dužem vremenskom periodu“, piše u rešenju o otvaranju stečajnog postupka, koje prenosi Nova ekonomija.

Javno nadmetanje za firmu Romulijana – Gamzigradska banja zakazano je za 22. februar.

ROMULIJANA DOO GAMZIGRADSKA BANJA – U STEČAJU

GAMZIGRADSKA BANJA BB, 19227 Gamzigrad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
23.175,30 (2021)
Broj zaposlenih:
0 (2021)
 • DUSICA

  25.1.2023 #1 Author

  Nadam se da će prilikom trećeg pokušaja prodaje biti zainteresovanih ponuđača.

  Odgovori

 • Anna

  27.1.2023 #2 Author

  Strašno je kako nam ovako nešto propada. Svugde u svetu banje se neguju i ulaže se u njih, ali kod nas veliki broj banja upravo ovako završava.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...