Nije bilo zainteresovanih kupaca

Neuspešan i treći pokušaj prodaje Gamzigradske banje

BiznisSrbijaStečajTurizam

20.5.2022 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Neuspešan i treći pokušaj prodaje Gamzigradske banje Neuspešan i treći pokušaj prodaje Gamzigradske banje
Ni treći pokušaj prodaje preduzeća Romulijana u stečaju, odnosno Gamzigradske banje, nije bio uspešan. Nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih... Neuspešan i treći pokušaj prodaje Gamzigradske banje

Ni treći pokušaj prodaje preduzeća Romulijana u stečaju, odnosno Gamzigradske banje, nije bio uspešan. Nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Njenu imovinu čini 12 građevinskih objekata na oko 5.000 kvadrata. Među objektima su hotel Kastrum, sportski tereni, kao i izvorište lekovite vode u blizini Crnog Timoka koje se koristi duže od veka.

Do sada dve neuspele prodaje

Pri prvoj neuspeloj prodaji Gazimestanska banja je bila nuđena po početnoj ceni od 91,3 miliona dinara.

Ni u drugom prošlogodišnjem pokušaju prodaje nije pronašla kupca. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je tada da nije bilo zainteresovanih za učešće na javnoj prodaji gde je banja ponuđena po početnoj ceni od 63,9 miliona dinara.

Gamzigradska Banja se nalazi u istočnoj Srbiji, 220 kilometara jugoistočno od Beograda, a 11 kilometara zapadno od Zaječara. Leži na 160 metara nadmorske visine u meandarskoj dolini donjeg toka Crnog Timoka, na samim njegovim obalama, nedaleko od magistralnog puta Zaječar – Paraćin, kojim se ostvaruje dobra saobraćajna veza u svim pravcima.

Gamzigradska Banja je pod uticajem kontinentalne klime, a mikro-klima je složena, sa odlikama kontinentalnog i podplaninskog podneblja. Okružena je šumovitim brežuljcima i predstavlja vrlo ugodan i tih kutak za lečenje, odmor, rekreaciju, sport i ribolov, stoji na sajtu ove Banje.

Ovde se nalazi više izvora termomineralnih voda, koje se ubrajaju u zemnoalkalne – hiperterme, odnosno akroterme. Izgradnja i uređenje kupatila počinje 1920. godine. Godine 1978. izgrađena je i otpočela sa radom moderna Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad i to na samoj obali Crnog Timoka, na prirodnim izvorima termo-mineralne vode čija je temperatura 42 stepena.

 • GOCA BG

  20.5.2022 #1 Author

  I na kraju ce se prodati za male pare,klasika…

  Odgovori

 • kaćica

  21.5.2022 #2 Author

  Steta jer bi bilo bas popularno turisticko mesto.

  Odgovori

 • VERA

  22.5.2022 #4 Author

  Strašno šta sve eade da bi oborili cenu. Posle će da je kupe za kesicu kikirikija.

  Odgovori

 • Milovan94

  22.5.2022 #5 Author

  Baš šteta.

  Odgovori

 • TINA

  22.5.2022 #6 Author

  Neko ce je ipak kupiti, bez brige

  Odgovori

 • NINO

  23.5.2022 #7 Author

  Prirodni rezervat, centar zdravstvenog turizma cete pokloniti. Sramota!

  Odgovori

 • Milisavka

  23.5.2022 #8 Author

  Na kraju će se prodati ispod cene

  Odgovori

 • Mišola

  25.8.2022 #9 Author

  Cena kao veći stan u Beogradu,,,, da ne poveruješ,,,

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...