Ministarka rudarstva i energetike o mineralnim resursima

Đedović: Srbija će biti važan izvor retkih minerala

Vesti

10.11.2022 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Đedović: Srbija će biti važan izvor retkih minerala Đedović: Srbija će biti važan izvor retkih minerala
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će Srbija svojim mineralnim resursima u narednom periodu biti značajna država na evropskom i svetskom... Đedović: Srbija će biti važan izvor retkih minerala

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će Srbija svojim mineralnim resursima u narednom periodu biti značajna država na evropskom i svetskom tržištu retkih minerala i važnih metaličnih i nemetaličnih sirovina i da je spremna da razvija rudarstvo uz poštovanje standarda zaštite okoline.

„Trenutno se u Srbiji obavljaju geološka istraživanja na 178 istražnih polja, od čega su 120 istražnih polja metaličnih sirovina, između ostalog, bakra, zlata, olova, cinka, srebra, dva istražna polja energetskih sirovina, i 56 polja na kojima se istražuju nemetalične sirovine“, rekla je ministarka, a prenela N1.

„Spremni smo da stvaranjem lanca vrednosti značajno utičemo na dalji privredni rast Republike Srbije kao pokazatelja društvenog i ekonomskog razvoja naše države, uz sve mere predostrožnosti zaštite prirode i naših prirodnih bogatstava“, rekla je Đedović na konferenciji „Mineralni resursi Srbije, održivi rast kroz odgovorno rudarstvo“, u organizaciji Delfi ekonomskog foruma.

Navela je i da je u sektoru rudarstva na kraju prošle godine bilo zaposleno više od 27.000 ljudi, a u rudnicima 8.500 radnika, sa tendencijom daljeg povećanja.

  • GAGA

    12.11.2022 #1 Author

    Umesto da se ulaze u poljoprivredu, mi cemo zemlju da raskopamo i unistimo sve

    Odgovori

  • Tina

    14.11.2022 #2 Author

    Ministarka se posvetila istrazivanjima I vrlo lepim recima objasnila sirokoj masi ljudi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...