Nacrt plana biće izložen i na sajtu Grada

Do 8. decembra javni uvid u Plan regulacije šinskih sistema i metroa u Beogradu

SrbijaVesti

8.11.2022 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Do 8. decembra javni uvid u Plan regulacije šinskih sistema i metroa u Beogradu Do 8. decembra javni uvid u Plan regulacije šinskih sistema i metroa u Beogradu
Javni uvid u Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade druge faze prve linije metro sistema sa izveštajem o... Do 8. decembra javni uvid u Plan regulacije šinskih sistema i metroa u Beogradu

Javni uvid u Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade druge faze prve linije metro sistema sa izveštajem o strateškoj proceni uticaja plana na životnu sredinu biće moguć od 7. novembra do 8. decembra 2022. godine, objavila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Predmet izrade plana je detaljna razrada druge faze prve linije metro sistema i izmena i dopuna pravila uređenja i građenja generalnog dela PGR-a šinskih sistema, a u vezi sa drugom fazom prve metro linije u kojoj je promenjen način vođenja trase, što je prouzrokovalo devijaciju trase u zoni od Pančevačkog mosta do naselja Mirijevo, prenosi agencija Beta.

Razvoj metro sistema u Beogradu zasniva se, kako je navedeno, na kombinovanom pristupu, jer metro sistem treba da reši postojeće saobraćajne probleme i obezbedi kvalitetniju realizaciju mobilnosti stanovništva, ali i da bude generator razvoja gradskog tkiva i pojedinih gradskih pravaca.

Foto: Pixabay.com

Rešenje metro sistema u ovom planu dato je na osnovu rešenja iz Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom metro linija 1 i 2 i na osnovu tehničkih rešenja iz Idejnog projekta druge faze prve linije.

Ovim planom detaljno se razrađuju nadzemne zone koje su namenjene izgradnji objekata metro sistema i nalaze se neposredno uz trasu ili na samoj trasi druge faze prve metro linije.

Uvid u Nacrt plana moguć je svakog radnog dana od devet do 18 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulica 27. marta 43-45.

Zainteresovani mogu tokom javnog uvida svoje primedbe na planirana rešenja u pisanom obliku da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Ulici kraljice Marije 1, zaključno sa 8. decembrom 2022. godine.

U toku javnog uvida, Nacrt plana biće izložen i na sajtu Grada Beograda u rubrici „Gradski oglasi“.

Informacije o predloženim rešenjima davaće predstavnik obrađivača utorkom i četvrtkom od 12 do 18 časova, u zgradi Gradske uprave, u Ulici 27. marta 43-45.

  • GOCA BG

    8.11.2022 #1 Author

    Da vidimo i nacrt plana za metro koji je trebao da bude pre 40 godina.Da li cemo ga docekati…

    Odgovori

  • Jovana24

    8.11.2022 #2 Author

    Da li se mi uopste pitamo tu sta…

    Odgovori

  • TATJANA

    9.11.2022 #3 Author

    Hoce li ikada samo početi izgradnja, a da ne govorimo o roku završetka radova i puštanja u rad

    Odgovori

  • Coka13

    10.11.2022 #4 Author

    Zar nije trebalo da se do sad uveliko vozimo metroom? A sad nacrt! Pa dobro, do 2032. možda počne i izgradnja. Koliko oni ne znaju više ni šta govore ni šta rade…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...