projekat inovacija vredan skoro osam miliona evra

Do kraja godine otvara se Naučno-tehnološki park Crne Gore

RegionVesti

19.1.2022 14:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Do kraja godine otvara se Naučno-tehnološki park Crne Gore Do kraja godine otvara se Naučno-tehnološki park Crne Gore
Naučno-tehnološki park (NTP), koji će doprineti bržem ekonomskom razvoju Crne Gore, biće otvoren do kraja godine, najavio je premijer ove države Zdravko Krivokapić. On... Do kraja godine otvara se Naučno-tehnološki park Crne Gore

Naučno-tehnološki park (NTP), koji će doprineti bržem ekonomskom razvoju Crne Gore, biće otvoren do kraja godine, najavio je premijer ove države Zdravko Krivokapić.

On je zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem obišao gradnju NTP.

„Ovo je kutak koji će da okupi mlade, perspektivne, pametne, prevashodno studente, ali i one koji su završili fakultet, kako bi mogli da realizuju svoje ideje na osnovu startapova i drugih oblika prelaznih rešenja u transferu tehnologije od univerziteta ka privredi“, izjavio  je Krivokapić.

On je dodao da je Crnoj Gori, a pogotovo Podgorici, nedostajao takav objekat, koji se dugo priprema, piše crnogorska agencija Mina.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naveo da su svi ubeđeni da će, uz obećanje izvođača, sve biti urađeno na najkvalitetniji način, sa najsavremenijom opremom.

Milatović je naveo da su kapitalnim budžetom za ovu godinu predviđena sredstva za završetak NTP i potpisivanje ugovora, odnosno aneksa ugovora između Uprave za javne radove i izvođača.

„Sada imamo sve preduslove da dođe do završetka ovih radova. Inovacije su u fokusu Ministarstva ekonomskog razvoja i vlade. Izdvajanje za inovacije u ovoj godini će biti na nivou od skoro osam miliona evra, što je istorijsko izdvajanje u Crnoj Gori“, poručio je Milatović.

On je saopštio i da će ove godine u fokusu biti i rad Fonda za inovacije.

„Već u toku februara, Fond za inovacije (FZI) će krenuti i sa podrškom u vidu inovacionih vaučera. Upravo i NTP, koji će biti otvoren do kraja ove godine, će biti kuća za FZI i za sve ostale institucije u Crnoj Gori koje se bave inovacionim radom i, naravno, za naš inovacioni ekosistem“, zaključio je Milatović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...