DO PASOŠA ULAGANJEM ILI VISOKIM OBRAZOVANJEM Crna Gora menja program ekonomskog državljanstva

RegionVesti

12.1.2021 08:39 Autor: Julijana Vincan 0

DO PASOŠA ULAGANJEM ILI VISOKIM OBRAZOVANJEM Crna Gora menja program ekonomskog državljanstva DO PASOŠA ULAGANJEM ILI VISOKIM OBRAZOVANJEM Crna Gora menja program ekonomskog državljanstva
Vlada Crne Gore planira da izmenom programa ekonomskog državljanstva, omogući visokokvalifikovanom kadru, naročito u oblastima nauke i tehnologije, da dođe do crnogorskog državljanstva, izjavio... DO PASOŠA ULAGANJEM ILI VISOKIM OBRAZOVANJEM Crna Gora menja program ekonomskog državljanstva

Vlada Crne Gore planira da izmenom programa ekonomskog državljanstva, omogući visokokvalifikovanom kadru, naročito u oblastima nauke i tehnologije, da dođe do crnogorskog državljanstva, izjavio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Trogodišnji program za sticanje crnogorskog državljanstva kroz ulaganje u investicije, koji je započela Vlada bivšeg premijera Duška Markovića, startovao je 1. januara 2019. godine i može biti dodeljeno do 2.000 pasoša.

Do crnogorskog pasoša može se doći ulaganjem u neki od projekata u oblasti turizma, prerađivačke industrije i poljoprivrede, ali do danas nije bilo zainteresovanih kandidata da ulažu u prerađivačku industriju i poljoprivredu, već isključivo u turizam.

Crnogorska Vlada
Foto: Wikipedia.org / Vlada Crne Gore

Prethodna Vlada je na listu razvojnih projekta iz oblasti turizma, za koje se može dobiti „zlatni pasoš“, do sada uvrstila ukupno 15 projekata. Investitori mogu biti i domaće firme, po određenim uslovima i za minimalno ulaganje na severu, centralnom delu, Podgorici i na jugu države.

„Premijer Zdravko Krivokapić iskazao je nameru ove Vlade da promeni program ekonomskog državljanstva u program državljanstva za visokokvalifikovani kadar. U tom kontekstu, napravićemo analizu postojećeg programa ekonomskog državljanstva i raditi na modifikovanju postojećeg modela, kako bi se na adekvatan način valorizovali naši resursi i stvorile pretpostavke za održiviji razvoj“, istakao je Milatović za podgoričke Vijesti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...