DOBIT OD EKSPLOATACIJE UGLJA 23,5 MILIONA DINARA Rudnik Kovin ovim sredstvima pokriva stare gubitke

SrbijaVesti

24.7.2020 15:17 Autor: Ljiljana Begović 0

DOBIT OD EKSPLOATACIJE UGLJA 23,5 MILIONA DINARA Rudnik Kovin ovim sredstvima pokriva stare gubitke DOBIT OD EKSPLOATACIJE UGLJA 23,5 MILIONA DINARA Rudnik Kovin ovim sredstvima pokriva stare gubitke
Rudnik Kovin koji se bavi podvodnom eksploatacijom uglja ostvario je u 2019. godini dobit od 23,5 miliona dinara koja će biti iskorišćena za pokriće... DOBIT OD EKSPLOATACIJE UGLJA 23,5 MILIONA DINARA Rudnik Kovin ovim sredstvima pokriva stare gubitke

Rudnik Kovin koji se bavi podvodnom eksploatacijom uglja ostvario je u 2019. godini dobit od 23,5 miliona dinara koja će biti iskorišćena za pokriće gubitaka iz ranijih godina, navodi se u odluci skupštine tog akcionarskog društva.

Rudnik je u većinski državnom vlasništvu a 61,4 posto akcija kontroliše Registar akcija i udela.

U vlasništvu Akcionarskog fonda je 19,6 procenata akcija, a slede Elektroprivreda sa 6,3 procenta, Republika Srbija sa 4,6 procenata, pokrajinska Vlada Vojvodine, opština Kovin i Vode Vojvodine.

Foto: Pixabay.com

Rudnik Kovin podvodnu eksploataciju uglja obavlja na levoj obali Dunava, na kopu Malo Bavanište.

Tagovi
RUDNIK UGALJ

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...