DOBRA VEST ZA MALINARE Formirana radna grupa za unapređenje proizvodnje i plasmana

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

1.5.2020 13:37 Autor: Marija Jovanović 3

DOBRA VEST ZA MALINARE Formirana radna grupa za unapređenje proizvodnje i plasmana DOBRA VEST ZA MALINARE Formirana radna grupa za unapređenje proizvodnje i plasmana
Vlada Srbije formirala je radnu grupu za unapređenje proizvodnje i tržišta maline u Srbiji, objavljeno je u Službenom glasniku. Kako se navodi, ovaj tim... DOBRA VEST ZA MALINARE Formirana radna grupa za unapređenje proizvodnje i plasmana

Vlada Srbije formirala je radnu grupu za unapređenje proizvodnje i tržišta maline u Srbiji, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako se navodi, ovaj tim će sagledati aktuelnu situaciju u oblasti malinarstva, sa posebnim osvrtom na kritične tačke u tržišnom lancu proizvodnje maline, od rasadničarske proizvodnje do plasmana na tržište. Cilj je da se na osnovu podataka donesu mere za strateško rešavanje postojećih problema u malinarstvu.

Kako bi se unapredio sadni materijal maline, uslovi skladištenja, transporta i čuvanja, radna grupa će razmatrati i nepovoljne uticaje klimatskih i zemljišnih uslova na proizvodnju i prinos maline.

Takođe, cilj ovog tima je da rade na uređenju pravila otkupa maline i definišu uslove na otkupnim mestima koji se tiču klasiranje plodova i drugih uslova.  

Na čelo ove radne grupe postavljen je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević, a u timu su predstavnici Uprave carine, Ministarstva trgovine, fakulteta, instituta, Privredne komore Srbije, proizvođači, predstavnici više asocijacija, saveza, udruženja, zadruge i hladnjačari.

  • Tajči

    1.5.2020 #1 Author

    Nadam se da će se naći kompromisno rešenje za naše malinare i da će cena maline biti realna.

    Odgovori

  • sanja

    1.5.2020 #2 Author

    naše maline su najkvalitetnije. u celom svetu su tražene

    Odgovori

  • Danijela

    5.10.2020 #3 Author

    Treba cena maline da bude realna i stabilna da malinari bar imaju neku adekvatnu finansijaku korist.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...