država pomaže pokretanje privatnog biznisa

Dodeljene subvencije za samozapošljavanje u Čačku

BiznisBolji posaoMoja firmaPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

30.9.2021 18:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Dodeljene subvencije za samozapošljavanje u Čačku Dodeljene subvencije za samozapošljavanje u Čačku
Dodela ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje održana je u četvrtak u Čačku, a podsticaji za početak sopstvene privredne delatnosti dodeljene su trideset jednoj osobi.... Dodeljene subvencije za samozapošljavanje u Čačku

Dodela ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje održana je u četvrtak u Čačku, a podsticaji za početak sopstvene privredne delatnosti dodeljene su trideset jednoj osobi.

Svečanosti su prisustvovali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, prenosi Tanjug.

Kisić Tepavčević dodelila je ugovore mladim privrednicima i tom prilikom izrazila nadu da će svi postati uspešni poslodavci, koji će dalje pomoći da se razvija privreda u Srbiji.

„Grad Čačak je primer kako treba ulagati u svoj grad u sprovoditi sve aktivnosti, kako bi se omogućilo da stanovništvo živi bolje, a to je prevashodno obezbeđivanje radnih mesta i mogućnosti za različite privredne aktivnosti. U prethodnih 15 godina Čačak je za mere zapošljavanja izdvojio 42 miliona dinara, pri čemu je više od polovine ovog novca dato u poslednjih pet godina“, istakla je Kisić Tepavčević.

Ovog puta za subvencionisanje samozapošljavanja resorno ministarstvo izdvojilo je tri miliona i 900 hiljada dinara, dok je lokalna samouprava obezbedila četiri miliona dinara.

Dvadeset devet osoba dobile su novčane subvencije u iznosu od 250.000 dinara, dok su dve osobe sa invaliditetom, za početak biznisa, dobile po 270.000 dinara.

„Čačak je godinama među lokalnim samoupravama koja iz svog budžeta izdvaja najviše novca za realizaciju lokalnog akcionog plana. Posebno je zadovoljstvo što su mladi ljudi koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih, subvencijama države i lokalne samouprave ohrabreni da započnu sopstveni biznis”, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i dodao da je u Srbiji oko tri hiljade nezaposlenih uključeno u programe samozapošljavanja, od čega je 116 osoba sa invaliditetom, a preko 200 lica romske nacionalnosti.

Do sada je u Moravičkom okrugu, u razne finansijske podsticaje uključeno oko 260 osoba za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno preko 61 milion dinara, naveo je Martinović i najavio početak programa „Moja prva plata“.

  • Snezana

    1.10.2021 #1 Author

    Svaka cast 👌

    Odgovori

  • Dzebac

    5.10.2021 #2 Author

    Činjenica je da je našoj zemlji potrebno više ovakvih programa.. zadržati mlade i ohrabriti one koji žele da započnu svoj biznis

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...