Pomoć je otišla u sve opštine

Dodeljeni ugovori za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica

PoslovanjePreduzetnikRegionSrbijaU fokusuVesti

24.11.2021 15:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dodeljeni ugovori za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica Dodeljeni ugovori za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 51 ugovor za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica, koji se realizuju preko Fonda za izbegla,... Dodeljeni ugovori za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 51 ugovor za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica, koji se realizuju preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

„Fond je pre godinu dana završio projekat dodele pomoći, pre svega za ekonomsko osnaživanje žena koje imaju status ovih lica. Ovaj vid pomoći obezbeđen je za 19 korisnica i svaka će dobiti pomoć u alatu u iznosu od 200.000 dinara. Taj deo projekta je vredan dva miliona dinara. Ukupno danas dodeljujemo 14 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje. Od 2018. godine, pomoć je dobilo ukupno 111 žena“, rekao je Mirović, a prenosi Tanjug.

„Dodelićemo i pomoć u vidu mehanizacije, opreme, alata koje su namenjene za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti. I ta pomoć je u maksimalnom iznosu od 200.000 dinara i to za 41 korisnika. Gotovo da nema opštine u kojoj neko nije dobio pomoć“, kazao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade je najavio da će u budžetu za narednu godinu biti izdvojeno više sredstava za ovu oblast.

Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Čutilo rekao je da su ove godine realizovana sva javna poziva za ekonomsko osnaživanje.

„Posebno sam ponosan na činjenicu da smo 2018. godine pokrenuli Javni poziv o ekonomskom osnaživanju žena. To je program kojim želimo da podstaknemo žensko preduzetništvo. Danas uručujemo ugovore za korisnice koje su se javile na taj poziv“, rekao je Čutilo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...