Neizvesno je da li će ponovo stati vozovi u Nemačkoj

Dogovor između Deutsche Bahna i sindikata EVG nije na pomolu

EUVesti

1.6.2023 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dogovor između Deutsche Bahna i sindikata EVG nije na pomolu Dogovor između Deutsche Bahna i sindikata EVG nije na pomolu
Nakon što je železnički transportni sindikat EVG odbio poslednju ponudu, Deutsche Bahn je rešio da prekine dalje pregovore o platama. Direktor odeljenja za ljudske... Dogovor između Deutsche Bahna i sindikata EVG nije na pomolu

Nakon što je železnički transportni sindikat EVG odbio poslednju ponudu, Deutsche Bahn je rešio da prekine dalje pregovore o platama.

Direktor odeljenja za ljudske resurse Deutsche Bahna, Martin Zeler (Martin Seiler) ocenio je da sindikat nije spreman na kompromise i da se jednostavno tvrdoglavo drži svojih zahteva.

Kompanija sada namerava da proceni opštu situaciju i razgovara o daljim koracima.

U Sindikatu traže povećanje plata od 12 odsto, odnosno povećanje od najmanje 650 evra mesečno. Inače, železnički i transportni sindikat EVG predstavlja 230.000 radnika u oko 50 transportnih kompanija, od kojih 180.000 radi za Deutsche Bahn.

Povodom aktuelnih pregovora sindikat je već dva puta stupao u štajk.

Sindikalni pregovarač Kristijan Loroh (Kristian Loroch) smatra da su dalji pregovori u najboljem interesu firme, budući da neće biti štrajka sve dok sindikat sedi za pregovaračkim stolom. Međutim, dalji štrajkovi, pa čak i glasanje koje bi moglo dovesti do štrajka na neodređeno vreme nije isključeno.

Šta će se dalje dešavati i kako će to uticati na prevoz u Nemačkoj, trenutno je neizvesno i zavisiće od spremnosti obe strane da prstanu na kompromisna rešenja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...