vlada srbije usvojila dopunjenu uredbu

Doneta interventna mera pomoći skladištarima malina i višanja kako bi izmirili dugove

SrbijaVesti

8.3.2024 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Doneta interventna mera pomoći skladištarima malina i višanja kako bi izmirili dugove Doneta interventna mera pomoći skladištarima malina i višanja kako bi izmirili dugove
Članovi Vlade Srbije usvojili su u petak dopunjenu Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju, roda... Doneta interventna mera pomoći skladištarima malina i višanja kako bi izmirili dugove

Članovi Vlade Srbije usvojili su u petak dopunjenu Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju, roda 2022. godine, radi izmirenja obaveza prema proizvođačima.

Dopunom te uredbe, kako je saopštila vlada, omogućava se reprogram korisnicima kredita, odnosno produženje roka otplate kredita maksimalno 30 meseci, uključujući grejs period od šest meseci, sa rokom otplate kredita maksimalno 54 meseca od dana puštanja kredita u tečaj, navodi se na sajtu vlade.

Kreditna podrška ostvaruje se kroz subvencionisanje dela kamate u visini referentne kamatne stope Narodne banke Srbije i tokom reprograma. Na taj način stvaraju se uslovi za plasman robe na tržištu po boljim cenama, kako bi se ublažile posledice poremećaja na tržištu.

Na sednici je doneta i Odluka o kvantitativnom ograničenju uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda da bi se zaštitila domaća proizvodnja i primarni proizvođači, a odnosi se na kvartalne dozvole za uvoz jestivog suncokretovog ulja i margarina.

Ograničenje uvoza za te poljoprivredno-prehrambene proizvode važiće devet meseci i to u količini proseka uvoza u prethodne četiri godine.

  • MAJA

    9.3.2024 #1 Author

    Treba zaštiti primarne proizvodnjace maline

    Odgovori

  • VALE

    15.3.2024 #2 Author

    Vazno je da je nesto I uradjeno, ipak

    Odgovori

  • LEA

    24.3.2024 #3 Author

    Neka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...