sistemska podrška podsticanju regionalnog razvoja na celoj teritoriji zemlje

Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za projekte u izrazito nerazvijenim opštinama

Srbija

8.3.2024 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za projekte u izrazito nerazvijenim opštinama Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za projekte u izrazito nerazvijenim opštinama
Vlada Srbije usvojila je danas Uredba o utvrđivanju Programa finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština, odnosno jedinica... Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za projekte u izrazito nerazvijenim opštinama

Vlada Srbije usvojila je danas Uredba o utvrđivanju Programa finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština, odnosno jedinica lokalne samouprave iz četvrte grupe, u 2024. godini.

Kako je saopšteno posle sednice vlade, novi propisi su u cilju sistemska podrška podsticanju regionalnog razvoja na celoj teritoriji zemlje, što je jedan od osnovnih ciljeva vlade, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Realizacijom tog programa omogućiće se stvaranje uslova za održivi razvoj izrazito nedovoljno razvijenih opština čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka.

Podsticaji su namenjeni unapređenju kvaliteta života i sistematsku podršku u zapošljavanju, uključivanju u kulturnu sferu života, povećanju bezbednosti, aktivnom učešću u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života i rodnoj ravnopravnosti, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i marginalnim grupama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...