Posle pozitivnog mišljenja o završnom računu AP Vojvodine

DRI započela postupak revizije kod još 46 korisnika javnih sredstava

PoslovanjeSrbijaVesti

15.6.2022 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

DRI započela postupak revizije kod još 46 korisnika javnih sredstava DRI započela postupak revizije kod još 46 korisnika javnih sredstava
Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je u sredu da je započela postupak revizije kod još 46 korisnika javnih sredstava. „Radi unapređenja učinka u pogledu otklanjanja otkrivenih... DRI započela postupak revizije kod još 46 korisnika javnih sredstava

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je u sredu da je započela postupak revizije kod još 46 korisnika javnih sredstava.

„Radi unapređenja učinka u pogledu otklanjanja otkrivenih nepravilnosti, odnosno sprovođenja datih preporuka, DRI je započela posebnu vrstu revizije koja se odnosi na preporuke sa dužim rokom otklanjanja“, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Dodaje se da do sada DRI nije imala načina da ispita da li se navedene preporuke sprovode, osim sprovođenja nove revizije.

Nedavno je DRI dala pozitivno mišljenje nakon revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja Završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu.

Pokrajinska vlada utvrdila je i Predlog skupštinske odluke o završnom računu budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu po kojem je budžet bio planiran u obimu od 83,24 milijarde dinara, a ostvaren u visini od 84,65 milijardi.

DRi je takođe ranije utvrdila da je sa vodnog zemljišta Drine u periodu od 2017. do 2020. godine prijavljeno vađenje 1.004.412 kubnih metara rečnih nanosa, od čega se na deo vodotoka nizvodno od hidroelektrane Zvornik odnosi više od 95 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...