Rashodi i izdaci budžeta izvršeni su u iznosu od 75,63 milijarde dinara

Državna revizorska institucija pozitivno ocenila završni račun budžeta AP Vojvodine

NovacSrbijaVesti

9.6.2022 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Državna revizorska institucija pozitivno ocenila završni račun budžeta AP Vojvodine Državna revizorska institucija pozitivno ocenila završni račun budžeta AP Vojvodine
Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje nakon revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja Završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu, saopšteno je nakon... Državna revizorska institucija pozitivno ocenila završni račun budžeta AP Vojvodine

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje nakon revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja Završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu, saopšteno je nakon današnje sednice Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada utvrdila je i Predlog skupštinske odluke o završnom računu budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu po kojem je budžet bio planiran u obimu od 83,24 milijarde dinara, a ostvaren u visini od 84,65 milijardi, prenosi Beta.

Veće ostvarenje budžeta je rezultat plaćanja poreskih obaveza za koje je u vreme pandemije 2020. godine omogućeno odlaganje u skladu sa merama Vlade Srbije, piše u saopštenju.

Dodaje se da su ustupljeni prihodi u 2021. godini ostvareni u iznosu od 22,5 milijardi dinara, što u odnosu na planirane 20,3 milijarde uvećanje od 10,9 odsto.

Rashodi i izdaci budžeta su izvršeni u iznosu od 75,63 milijarde dinara, što je više od 90 odsto ukupno planiranih sredstava.

Među javnim politikama za koje su predviđena sredstva, a nisu izvršena tokom 2021. godine, uglavnom su značajniji kapitalni projekti koji se po svojoj prirodi realizuju u dužem periodu od jedne budžetske godine, piše u saopštenju.

Javni dug pokrajine na kraju 2021. godine iznosi 5,25 milijardi dinara, što je 7,59 odsto u odnosu na ostvarene tekuće prihode.

Ostvareni rezultat po završnom računu za 2021. godinu jeste suficit od gotovo 4,9 milijardi dinara, a planiran je budžetski deficit od 3,7 milijardi dinara, navodi se u saopšetnju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...