DRUGI MORATORIJUM PRIHVATILO 2,3 MILIONA DUŽNIKA Manje nego prvi put

BankeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

19.8.2020 18:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DRUGI MORATORIJUM PRIHVATILO 2,3 MILIONA DUŽNIKA Manje nego prvi put DRUGI MORATORIJUM PRIHVATILO 2,3 MILIONA DUŽNIKA Manje nego prvi put
U Srbiji je manje dužnika prihvatilo odlaganje obaveza nego prilikom prvog moratorijuma, prenose beogradski mediji. Na osnovu raspoloživih informacija koje je Narodna banka Srbije... DRUGI MORATORIJUM PRIHVATILO 2,3 MILIONA DUŽNIKA Manje nego prvi put

U Srbiji je manje dužnika prihvatilo odlaganje obaveza nego prilikom prvog moratorijuma, prenose beogradski mediji.

Na osnovu raspoloživih informacija koje je Narodna banka Srbije (NBS) dobila od banaka, novi moratorijum je prihvatilo 82 odsto dužnika – 69 odsto dužnika pravnih lica i 82 odsto dužnika fizičkih lica, što je nešto manje nego prilikom prvog moratorijuma.

Tada je 91 odsto dužnika prihvatilo moratorijum, odnosno 84 odsto dužnika pravnih lica i 91 odsto dužnika fizičkih lica.

Da je i ova mera usvojena sa razlogom i u pravom trenutku, govori činjenica da je novi moratorijum na obaveze prema bankama prihvatilo gotovo 2,3 miliona dužnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...