Vrednost nabavke dva miliona dinara

Država traži konsultante za podršku reformi sistema plata

SrbijaVesti

19.5.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država traži konsultante za podršku reformi sistema plata Država traži konsultante za podršku reformi sistema plata
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zatražilo je na tenderu konsultantske usluge za stručnu, tehničku i analitičku podršku u reformi sistema plata. Reč je... Država traži konsultante za podršku reformi sistema plata

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zatražilo je na tenderu konsultantske usluge za stručnu, tehničku i analitičku podršku u reformi sistema plata. Reč je o konsultantima koji treba da izrade uporednu analizu troškova za plate, a u svrhu upoređivanja sa uspostavljenim pravnim okvirom i elementima sistema plata u javnim službama i državnim organima u Srbiji, objavila je eKapija.

Ova analiza, kako se navodi u tenderskoj dokumetaciji, treba da obuhvati uslugu izrade uporedne analize troškova za plate zaposlenih u javnom sektoru u najmanje dve zemlje u okruženju ili članice Evropske unije.

Potrebno je analizirati upodobljenost radnih mesta iz uredbe kojom se određuju koeficijenti u javnim službama sa radnim mestima iz Kataloga radnih mesta, po javnim službama, uz prikaz visine koeficijenta za navedena radna mesta, plata i troškovima za plate po delatnostima javnih službi i brojem zaposlenih, kao i prikaz plata i troškova za plate po zvanjima, radnim mestima i brojem zaposlenih u državnim organima.

„Aktivnosti u delu reforme sistema plata u narednom periodu, treba da obuhvate sprovođenje detaljnih analiza svih usvojenih zakona u delu njihovih ključnih postavki koje kreiraju finansijske i makroekonomske aspekte novog sistema plata i njihovu održivost u pogledu projektovanog učešća troškova za plate u BDP-u“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Zatečena situacija je, kako stoji u tehničkoj dokumentaciji, reformu sistema plata stavila pred niz izazova, kao što su ujednačavanje svih elemenata za obračun plate i njihove implementacije u svim delovima javnog sektora, uz očuvanje dostignutog nivoa materijalnog položaja zaposlenih i održanje udela plata u bruto domaćem proizvodu, uz obezbeđivanje finansijskih podsticaja za zaposlene u javnom sektoru u budućnosti, prenela je eKapija.

Poslove će obavljati tri konsultanta koji će biti angažovani 40 dana, a vrednost nabavke procenjena je na nešto manje od dva miliona dinara, bez PDV-a.

Okvirni period realizacije usluge je najkasnije do 1. septembra 2023. godine, a rok za podnošenje ponuda je 29. maj 2023. godine.

Od 2021. godine započeta je, inače, postepena implementacija Centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru (ISKRA) koju sprovodi Ministarstvo finansija, a planirano je da se puna implementacija ovog informacionog sistema sprovede do 2024. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...