DRŽAVNA POMOĆ U CRNOJ GORI MANJA ZA TREĆINU Samo u prošloj godini oko 50 miliona evra

RegionVesti

4.12.2020 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DRŽAVNA POMOĆ U CRNOJ GORI MANJA ZA TREĆINU Samo u prošloj godini oko 50 miliona evra DRŽAVNA POMOĆ U CRNOJ GORI MANJA ZA TREĆINU Samo u prošloj godini oko 50 miliona evra
Dodeljena državna pomoć u prošloj godini u Crnoj Gori bila je 49,3 miliona evra, navodi se u godišnjem izveštaju koji je pripremila Agencija za... DRŽAVNA POMOĆ U CRNOJ GORI MANJA ZA TREĆINU Samo u prošloj godini oko 50 miliona evra

Dodeljena državna pomoć u prošloj godini u Crnoj Gori bila je 49,3 miliona evra, navodi se u godišnjem izveštaju koji je pripremila Agencija za zaštitu konkurencije, koji je dostavljen Vladi Crne Gore.

Državna pomoć u prošloj godini bila je za 33,3 odsto manja u odnosu na 2018. kada je državna pomoć iznosila oko 65,8 miliona evra.

Kako se ističe, u Izveštaju za 2019. godinu, u skladu sa novim pravilnikom nisu prikazani podsticaji za razvoj poljoprivrede i ribarstva. Ukupno učešće državne pomoći (bez sektora poljoprivrede, ribarstva i železničkog saobraćaja) u BDP iznosi 0,66 odsto, što pokazuje da je Crna Gora u 2019. godini imala udeo državne pomoći ispod nivoa proseka zemalja članica Evropske unije (koji iznosi 0,72 odsto BDP), saopštila je Vlada u Podgorici.

Tagovi
BDP CRNA GORA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...