Odlazak dugogodišnjeg šefa CNN

Džef Zuker podneo ostavku zbog tajne ljubavne veze na poslu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

3.2.2022 10:56 Autor: Vladimir Jokanović 4

Džef Zuker podneo ostavku zbog tajne ljubavne veze na poslu Džef Zuker podneo ostavku zbog tajne ljubavne veze na poslu
Dugogodišnji predsednik kablovske informativne mreže CNN Džef Zuker (Jeff Zucker) podneo je ostavku jer nije otkrio romantičnu vezu sa koleginicom. On je dopisom obavestio... Džef Zuker podneo ostavku zbog tajne ljubavne veze na poslu

Dugogodišnji predsednik kablovske informativne mreže CNN Džef Zuker (Jeff Zucker) podneo je ostavku jer nije otkrio romantičnu vezu sa koleginicom.

On je dopisom obavestio osoblje da je ispitan u okviru istrage o mandatu voditelja Krisa Kuoma (Chris Cuomo) koji je otpušten u decembru zbog zloupotrebe položaja.

„U okviru istrage Kuoma pitali su me o sporazumnom odnosu sa mojom najbližim koleginicom, nekim s kim radim više od 20 godina. Priznao sam da je odnos evoluirao poslednjih godina. Od mene se tražilo da otkrijem kada je počelo, ali nisam. Pogrešio sam“, naveo je Zuker, prenosi Financial Times.

Zuker nije imenovao svoju ljubavnicu, ali CNN navodi da je reč o Elison Golust (Allison Gollust), njegovoj najbližoj saradnici u poslednje dve decenije. Ona se naknadno oglasila rekavši da se njihova veza promenila tokom pandemije, kao i da je ponosna na svoj rad za CNN, gde će ostati da radi.

CNN je u decembru otpustio Kuoma, brata bivšeg guvernera države Njujork, Endrjua Kuoma (Andrew Cuomo), nakon istrage o navodima da je pomagao svom bratu u odbrani od optužbi za seksualno uznemiravanje. Krisa Kuoma takođe je optužila za seksualno uznemiravanje jedna mlađa koleginica.

Prema kodeksu kompanije Warner Media, čiji je deo CNN, „zaposleni ne smeju da zapošljavaju ili nadgledaju (direktno ili indirektno) nekoga sa kim imaju lični odnos“.

U slučaju da je neko od osoblja u situaciji da utiče na zapošljavanje ili napredovanje nekoga sa kim ima lični odnos ili interes, mora da obavesti o tome odeljenje za ljudske resurse.

  • KACA

    3.2.2022 #1 Author

    Očigledno više nije tajna ljubavna veza

    Odgovori

  • STRELAC

    3.2.2022 #2 Author

    Samo mi nije jasno kako su uspeli da to sakriju tako dugo…A juce sam procitala i Trampovu reakciju na ovu vest,u njegovom stilu je prokomentarisao!!!

    Odgovori

  • FRUIT04

    3.2.2022 #3 Author

    Za poceo covek tajnu vezu da bi imao pokrice da da otkaz. Kao Predsednik SNN-a taj je znao I ono sto nije hteo da zna

    Odgovori

  • Dzebac

    5.2.2022 #4 Author

    Ovakvih situacija ima u mnogim firmama. samo je to kod nas npr.otišlo na mnogo viši nivo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...