DŽEMOVI IZ ARILJA NA SVETSKOM TRŽIŠTU Saradnja Srbije i Mađarske jača prehrambenu industriju

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

8.6.2020 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

DŽEMOVI IZ ARILJA NA SVETSKOM TRŽIŠTU Saradnja Srbije i Mađarske jača prehrambenu industriju DŽEMOVI IZ ARILJA NA SVETSKOM TRŽIŠTU Saradnja Srbije i Mađarske jača prehrambenu industriju
Fabrika za preradu voća „Stanić doo“ iz Arilja i mađarska kompanija „Horajzn fud“ iz Kečkemeta izvoziće domaće sokove i džemove na svetsko tržište. Zajednički... DŽEMOVI IZ ARILJA NA SVETSKOM TRŽIŠTU Saradnja Srbije i Mađarske jača prehrambenu industriju

Fabrika za preradu voća „Stanić doo“ iz Arilja i mađarska kompanija „Horajzn fud“ iz Kečkemeta izvoziće domaće sokove i džemove na svetsko tržište.

Zajednički projekat domaće kompanije „Stanić doo“ iz Arilja i mađarske kompanije „Horajzn fud“ iz Kečkemeta podrazumeva da fabrika u Arilju ima proizvodnju, preradu, čitav lanac dobavljača, odnosno da pravi sokove, dzemove, a da mađarski partner obezbeđuje tržišta.

Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić obišla je ovu fabriku za preradu voća u Arilju i rekla da je ova investicija važna, ne samo za Arilje i Zlatiborski okrug, već za celu Srbiju.

Fokus će biti na ruskom, ali i na japanskom tržištu, koje je izuzetno zahtevno, rekla je Brnabić.

Memorandum o saradnji je potpisan 2018. godine u Budimpešti, nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske.

Premijerka je napomenula da je ulaganje u prehrambene industriju važno za naš BDP, za ekonomski rast.

Foto: Tanjug

„Treba da nastavimo saradnju na ovom strateškom partnerstvu i da pozovemo kompaniju Stanić i Horajzn fud da predstave ovo svoje pozitivno iskustvo i da imamo što više ovakvih partnerstava između mađarskih i srpskih kompanija.

Premijerka je najavila i izgradnju Regionalnog inovacionog startap centra u Arilju, a poziv za izvođača radova biće raspisan ove nedelje.

Ona se sastala sa ariljskim privrednicima i poručila da će se do kraja godine Arilje povezati na gas, što će, kako je dodala poboljšati privredu u toj opštini i značajno doprineti oblasti zaštite životne sredine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...